Demir eksikliğine karşı kabak çekirdeği tüketin

Son dönemde yapılan çalışmalar, kabak çekirdeğinin sağlık açısından sunduğu faydaları daha net bir şekilde ortaya koyuyor. Hem lezzetli bir atıştırmalık olarak hem de farklı yemeklerde kullanılan kabak çekirdeği, içerdiği besin ögeleriyle sağlığınızı destekleyebilir.

Demir eksikliğine karşı kabak çekirdeği tüketin
Yayınlanma:
Güncelleme:

Sağlıklı yağlar, protein, lif, vitamin ve mineraller açısından zengin olan kabak çekirdeği, kalp sağlığını korumaktan sindirim sistemini düzenlemeye, kan şekerini dengelemekten antioksidan etkiler sağlamaya kadar pek çok fayda sunuyor.

Posta gazetesinin haberine göre, Dr. Osman Müftüoğlu, kabak çekirdeğinin kabuklarıyla birlikte tüketilmesini öneriyor. Günde bir avuç kabak çekirdeği tüketmenin pek çok sağlık faydası bulunmakta. Ancak, aşırı tüketim durumunda sivilce oluşumu, kilo artışı ve diğer sağlık sorunlarıyla karşılaşabilirsiniz.

Sağlıklı beslenmenin giderek daha fazla önem kazandığı günümüzde, kabak çekirdeği gibi doğal besinlerin yararları üzerine yapılan araştırmalar artıyor. Bu faydalar, kabak çekirdeğini sağlıklı bir yaşam tarzının ve dengeli beslenme programlarının vazgeçilmez bir parçası haline getiriyor.

Özellikle demir eksikliği sorunu yaşayanlar için kabak çekirdeği, önemli bir demir kaynağı olarak öne çıkıyor. Yorgunluk, halsizlik ve bitkinlik gibi şikayetlerle doktora başvuran birçok kişi demir eksikliği yaşadığını öğreniyor. Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, demir eksikliğine karşı kabak çekirdeği tüketimini öneriyor. Sosyal medyada sağlık üzerine paylaştığı videolarla bilinen Müftüoğlu, tohumların ve çekirdeklerin birer şifa deposu olduğuna dikkat çekiyor.

AYÇEKİRDEĞİNDEN DAHA DEĞERLİ

Kabak çekirdeği, içeriğindeki magnezyum ve demir yükü, serotonin ve melatonin üretimini destekleyen triptofan hammaddesi açısından ay çekirdeğinden daha zengin bir besin. Müftüoğlu, susam, karpuz çekirdeği, keten tohumu, kabak çekirdeği ve ay çekirdeği gibi tohumların sağlık açısından büyük faydalar sunduğunu belirtiyor.

KABAK ÇEKİRDEĞİNİ NASIL TÜKETMELİ?

Dr. Müftüoğlu, akşamları atıştırmalık olarak kabak çekirdeğine öncelik verilmesini tavsiye ediyor ve kabak çekirdeğinin kabuklarıyla birlikte tüketilmesini öneriyor. “Eğer mideniz hassas değilse, kabak çekirdeğini kabuğunu soymadan tüketin. Kabak çekirdeği kabuğu, bitkisel demir açısından oldukça zengin bir kaynaktır” diyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.