Dokunmak bir dizi hastalığı iyileştiriyor!

Bochum Ruhr Üniversitesi Bilişsel Nörobilim Enstitüsü'nden Julian Packheiser liderliğindeki bir ekip tarafından gerçekleştirilen yeni bir araştırma, dokunmanın insanları sakinleştirdiğini ve sağlık üzerinde olumlu etkiler yarattığını ortaya koydu. Araştırma kapsamında, 130 uluslararası çalışma analiz edildi.

Dokunmak bir dizi hastalığı iyileştiriyor!
Yayınlanma:

Araştırmanın sonuçlarına göre, dokunma; ağrı, anksiyete ve depresyon gibi durumlarla mücadelede etkili bir yöntem olarak öne çıkıyor. Fiziksel temasın yokluğunun ise sağlık üzerinde olumsuz etkileri olduğu belirtiliyor. İlginç bir şekilde, araştırmacılar robotların dokunuşunun da insanlar üzerinde benzer sakinleştirici etkilere sahip olduğunu keşfetti.

DW Türkçe'de yayımlanan haberde, "dokunma açlığı" kavramına da değiniliyor ve düzenli dokunuşun hem sağlık hem de psikolojik durum üzerinde olumlu etkileri tartışılıyor. Haberde, özellikle bebeklerin fiziksel temasın önemi ve oksitosin hormonunun rolü de vurgulanıyor.

Packheiser ve ekibinin bulguları, dokunmanın yalnızca sosyal bir gereksinim değil, aynı zamanda genel sağlık ve iyi olma hali için kritik bir unsur olduğunu gösteriyor

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.