Kışlık konserve yaparken nelere dikkat edilmeli! Bunları okumadan konserve yapmayın!

Sonbahar aylarına girilmesi ile beraber konserve sezonu açıldı. Peki konserve yaparken nelere dikkat edilmeli? Konserveler soğuk yapılır mı? İşte detaylar…

Kışlık konserve yaparken nelere dikkat edilmeli! Bunları okumadan konserve yapmayın!
Yayınlanma:

Kışlık konserve yapımında dikkat edilmesi gereken hususlar şunlardır:

Malzeme Kalitesi: Konserve yapımında kullanılan sebze ve meyvelerin taze, olgun, ancak fazla yumuşamamış olması gerekir. Bozuk veya çürümüş malzemeler kullanılmamalıdır.

Temizlik ve Sterilizasyon: Kavanozlar, kapaklar ve kullanılan ekipmanlar iyice temizlenmeli ve sterilize edilmelidir. Bu, mikroorganizma üremesini engelleyerek konservenin uzun süre dayanmasını sağlar. Sterilizasyon için kavanozları kaynar suda 10-15 dakika kaynatabilirsiniz.

hq720-2.jpg

Doğru Kapak Seçimi: Konserve kapaklarının yeni ve kullanılmamış olmasına dikkat edilmelidir. Eski kapaklar tam kapanma sağlamayabilir ve konserve bozulabilir.

Asitli Gıdalar İçin Uygun Yöntem: Domates, salça ve meyve gibi asitli gıdalar kaynar suda kaynatılarak yapılabilir. Düşük asitli sebzeler için ise düdüklü tencere (basınçlı konserve) yöntemi kullanılmalıdır.

Dolum Sıcaklığı: Kavanozlar doldurulmadan önce sıcak tutulmalı. Dolum sırasında ise gıdalar sıcak olmalıdır. Bu, hava kabarcıklarını engeller ve kapakların iyi kapanmasını sağlar.

hq720.jpg

Kavanozları İyi Kapatma: Kapaklar sıkıca kapatılmalı, ancak çok aşırı sıkılmamalıdır. Aksi takdirde kapaklar hava alabilir.

Kaynatma ve Soğutma Süresi: Konserveler kaynar su banyosunda veya düdüklü tencerede belirtilen süre boyunca kaynatılmalı. Soğuduktan sonra kapaklar kontrol edilmeli, vakum oluşmuş mu diye bakılmalıdır.

kislik-domates-konservesi-tarifi.jpg

Serin ve Karanlıkta Saklama: Konserveler, serin, karanlık ve kuru bir yerde muhafaza edilmelidir. Direkt güneş ışığı, sıcaklık ve nem konserveyi bozabilir.

kom8p6wlb3klyytb-637072741716001128.jpg

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.