Mor aronya meyvesinin faydaları nelerdir?

Son zamanlarda adını sıkça duyduğumuz mor aronya meyvesinin faydaları saymakla bitmiyor. Görüntüsü yaban mersini meyvesini andıran mor aronya meyvesinin faydaları nelerdir? Detaylar haberimizde...

Mor aronya meyvesinin faydaları nelerdir?
Yayınlanma:
Güncelleme:

Türkiye'de yeni keşfedilen ve son zamanlarda popülerliği artan mor aronya meyvesi, içeriğindeki etken maddeler nedeniyle birçok hastalığa karşı koruyucu etki sağlıyor. Bu meyve türü, Türkiye'de Aynur Rona ve Songül Koç tarafından üretiliyor ve birçok farklı ürün formunda tüketilebiliyor, örneğin kurutulmuş aronya, aronya sirkesi, tozu, suyu, kurusu, konsantresi, reçeli, marmelatı gibi.

Mor aronya, içeriğinde yüksek miktarda C vitamini bulundururken, kansere karşı savaş veren en etkili meyvelerden biri olarak kabul ediliyor. Ayrıca soğuk algınlıklarına karşı da koruyucu bir etkisi vardır.

mor-aronya.jpeg

Bu süper meyve, kandaki kolesterol seviyelerini düzenleyerek damar tıkanıklığının ve pıhtı oluşumunun önüne geçer. Aynı zamanda kan damarlarını güçlendirmeye yardımcı olur. Bu nedenle mor aronya, sağlık için önemli bir takviye gıda olarak kabul edilmektedir. Mor aronya ürünleri, kapsül, toz ve çiğnenebilir formatta da tüketilebilir, böylece farklı tercihlere uygun bir seçenek sunar. Bu meyve, sağlığa olan olumlu etkileri nedeniyle giderek daha fazla insan tarafından tercih ediliyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.