Optisyenlik nedir?
ÖSYM'nin YKS dönemlerinde yayınladığı klavuzda yer alan ve tercih yapmak isteyen birçok öğrencinin de merak ettiği mesleklerden olan optisyenlik her tercih dönemi en çok araştırılan mesleklerden oluyor.
Optisyenlik, sınav dönemlerinde tercih yapacak gençlerin internette arattığı bölümler arasında yer alıyor. Çeşitli üniversitenin eğitim verdiği optisyenlik nedir, kimler optisyen olabilir, hangi bölümden mezun olmak gerekir haberimizde...
Optisyenlik belli bir görme bozukluğu olan, bu bozukluğun üzeltilmesi ve giderilmesi için dizayn edilmiş optik gereçleri sağlayan ya da hastaya uygulamasına yardımcı olan meslek koludur. Üniversitelerde bu bölümden mezun olanlar optisyen ünvanı alırlar ve bu unvanla kendi optik mağazalarını açabilirler . Optisyenler gözlük yapan ve satan optik işletmelerinde de görev alabilir.
Optisyenlik bölümünde Öğrenim süresi 2 yıldır. MEB bünyesinde yer alan Sağlık Meslek Liseleri ile Kız Meslek Liselerinin ilgili bölümlerinden mezun olanların tercih edebileceği bir bölümdür.
Öte yandan Optisyenlik bölümünde iki yıllık önlisans programını tamamlayan bir öğrenci Dikey Geçiş Sınavı ile dört yıllık fizik lisans bölümüne de geçiş yapabilir.
Kaynak:Haber Merkezi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.