Sporcuların popüler ürünü L- Karnitin sağlıklı mı?

Sporcular ve fitness tutkunları arasında popüler olan L-Karnitin, yağ yakımını artırma ve dayanıklılığı geliştirme amacıyla sıklıkla kullanılıyor.Peki, L- Karnitin sağlıklı mı? İşte detaylar...

Sporcuların popüler ürünü L- Karnitin sağlıklı mı?
Yayınlanma:

Günümüzde birçok kişi fazlalıklarından dert yanıyor. Kısa sürede 3-5 kilo vermek isteyen vatandaşlar farklı yollara başvurabiliyor. Bu yollardan biri de yağ yakımını destekleyen kahveler veya çaylar oluyor. Son günlerde de L-karnitin içeren kahveler oldukça popüler. Peki, L- karnitin ne, faydaları neler?İşte detaylar...

L-karnitin, vücutta yağ asitlerinin enerjiye dönüştürülmesine yardımcı olan önemli bir amino asit. Özellikle sporcular ve fitness tutkunları arasında popüler olan L-karnitin, yağ yakımını artırma ve dayanıklılığı geliştirme amacıyla sıklıkla kullanılıyor.

Vücutta doğal olarak bulunan L-karnitin, özellikle kırmızı et, süt ürünleri ve bazı balık türlerinde bulunur. Besinlerle yeterince alınamadığı düşünülen durumlarda, L-karnitin takviyeleri destek amaçlı kullanılabilir. L-karnitinin başlıca faydaları arasında enerji üretimini artırma, kas yorgunluğunu azaltma ve yağ oksidasyonunu destekliyor.

YAN ETKİLERİ NELER?

L-karnitin genellikle güvenli kabul edilse de, bazı yan etkiler yaşanabilir. Mide bulantısı, karın ağrısı ve ishal gibi sindirim problemleri görülebilir. Ayrıca, yüksek dozlarda kullanımı bazı kişilerde kötü kokuya neden olabilecek trimetilamin üretimini artırabilir.

Takviye kullanmayı düşünen tüketicilerin, özellikle kronik (şeker, tansiyon vs.) sağlık sorunları veya ilaç (kalp ilacı gibi) kullananların doktora danışması gerekiyor.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.