Saçların yağlanmasını en aza indirmenin basit ve püf noktaları!

Özellikle kadınların en büyük problemlerinden biri olan yağlı saçlar için bazı püf noktaları derledik. Sizin de saçlarınız çabuk yağlanıyorsa bu haberi okuyarak çözümler bulabilirsiniz.

Saçların yağlanmasını en aza indirmenin basit ve püf noktaları!
Yayınlanma:

Hızlı yağlanan saçlar birçok kadının hayatını zorlaştırdığı gibi özgüvenini de düşürüyor. Saçların hızlı yağlanmasının birçok nedeni var. Bunlar yanlış bakım ürünleri, sık sık duş almak, saç bakımında ki yanlışlar gibi nedenleri sayabiliriz. Doğru yöntem ve doğru bakım ürünleri ile saç yağlanmasını en aza düşürebilirsiniz.

Kimileri yağlı bir saç tipine sahipken kimileri ise yanlış alışkanlıklardan dolayı yağ oranını yükseltir. Bu gibi durumlarda yağ ve saçlarda kontrol sağlanması gerekiyor. Saçları yağlandıran alışkanlıklar ve hatalar ise kısaca şunlar:

YANLIŞ ÜRÜN KULLANIMI

Gür ve parlak saçlar için çoğu kişi saç kremleri ve serumlar kullanır. Burada önemli olan saç tipinize uygun ürünleri tercih etmek. Yanlış saç ürünleri yağlanmaya neden olur. Saçları ağırlaştırır ve saçlarınız ince telliyse yağlı göstererek ince bir tabaka ile kaplama yapar.

SICAK SUDAN KAÇININ

Özellikle kış aylarında aşırı sıcak su ile duş almayı çoğumuz severiz. Suyun altında dakikalarca kalarak vücudumuzu dinlendiririz. Sıcak su gözenekleri açarak saç diplerini temizliyor. Ancak sıcak su aynı zamanda saçlarına zarar vererek kırık ve dökülmelere de neden olur. Bununla da kalmayıp saçınızın yağlanmasını hızlandırır.

YASTIK KILIFINIZI SIK SIK DEĞİŞTİRİN

Hem cildiniz hem de saçlarınız için yastık kılıfınızı sık sık değiştirmeniz gerekiyor. Temiz bir cilt ve saçlar için oldukça önemli bir etken. Hem yüzde hem de saçta bulunan yağlar kılıfa geçer. Bu da yağlanmaya neden olur.

SAÇLARI SÜREKLİ TARAMAK

Saçlarınızı sık sık tarıyorsanız eğer bu saçlarınıza çok zarar verir. Saç diplerine ve saç tellerine ciddi anlamda zarar veren bu alışkanlığı bırakmak gerekiyor. Ellerinizde bulunan yağ ve bakterileri saçlarınıza aktarma ihtimaliniz var.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.