Uzmanlar uyardı: Kurban kestikten sonra kesinlikle bunu yapmayın!

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte vatandaşlar, kesilecek kurbanların hazırlıklarına hız veriyor. Ancak, kesilen kurban etlerinin muhafazası konusunda dikkat edilmesi gereken noktalar hakkında uzmanlar uyarılarda bulunuyor.

Uzmanlar uyardı: Kurban kestikten sonra kesinlikle bunu yapmayın!
Yayınlanma:

Kesilen etlerin doğru şekilde saklanması ve israf edilmemesi için Çankırı Karatekin Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü'nden Doç. Dr. Hüdayi Ercoşkun önemli bilgiler paylaştı. Ercoşkun, kesilen etlerin hemen dondurulmaması gerektiğini vurgulayarak, etin dinlendirilmesinin önemine dikkat çekti.

ETİ HEMEN BUZ DOLABINA KOYMAYIN

Ercoşkun'a göre, kesilen etin en yumuşak halde olduğu zaman, kesimden hemen sonra değil birkaç saat sonra. Bu nedenle, yeni kesilmiş kurban etinin buzdolabına konmadan önce birkaç saat dinlendirilmesi gerekiyor. Eti 24 saat içinde dondurmak ise, etin ölüm sertliği aşamasında donmuş olmasına neden olabiliyor ve çözüldüğünde en sert haline gelmesine yol açabiliyor. Yavaş yavaş sertleşen ve sonra tekrar gevşeyen etin mikrobiyal olarak daha güvenli olduğunu belirten Ercoşkun, bu süreçte damarlardaki kanın süzülerek laktik asit oluştuğunu ve bu durumun etin daha sağlıklı olmasını sağladığını ifade etti.

Ayrıca, Ercoşkun kahvaltıda et tüketilmemesi gerektiğini de vurgulayarak, sindirimi kolay besinlerin tercih edilmesi gerektiğini belirtti. Kesilen kurban etlerinin 15 gün buzdolabında saklanabileceğini ve dondurmak istenirse en az 24 saat bekletilmesi gerektiğini söyledi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.