ATO Başkanı Baran: ''Ankara'dan yurt dışına direkt uçuş önceliğimiz''

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Başkent'in gelişimi açısından yurt dışına direkt uçuşların önemine vurgu yaparak, bu konuda yapılan çalışmaların kritik olduğunu belirtti.

ATO Başkanı Baran: ''Ankara'dan yurt dışına direkt uçuş önceliğimiz''
Yayınlanma:

Ankara Ticaret Odası (ATO) Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda Meclis üyelerine seslenen Gürsel Baran, ATO'nun yönetiminde oldukları süre boyunca Başkent'ten yurt dışına direkt uçuşlar için çaba harcadıklarını ifade etti.

ÖNCELİK ANKARA'DAN DİREKT UÇUŞLARIN SAĞLANMASI

Baran, yaptığı açıklamada, ilgili mercilere konuyu taşıdıklarını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın desteğiyle pandemi öncesinde ilerleme kaydedildiğini dile getirdi. Ankara'nın ticaret, ihracat ve turizm gibi alanlarda gelişimine katkı sağlayacak olan direkt uçuşların, süregelen bir öncelikleri olduğunu belirtti.

Pandemi sürecinin tüm dünyayı etkilediği gibi bu alandaki gelişmeleri de olumsuz etkilediğini vurgulayan Baran, şunları kaydetti: "İstanbul Havalimanı'ndan haftalık yurt dışı uçuş sayısının 4 bine ulaştığı bir dönemde, Esenboğa Havalimanı'ndan sadece 160 uçuş gerçekleştirildiği görülüyor."

Baran, Ankara'dan direkt uçuşların sadece AnadoluJet ile yapılabildiğine işaret ederek, Türk Hava Yolları ile seyahat etmek isteyenlerin İstanbul aktarmalı yolculuk yapmak zorunda kaldığını belirtti. Bu durumun, yolculara sınırlı seçenekler sunması açısından dezavantajlı olduğunu vurguladı.

Baran, Ankara'dan talep gören hatlarda Türk Hava Yolları ile de direkt uçuşların sağlanması gerektiğini belirterek, yolculara daha geniş seçenekler sunulması gerektiğini ifade etti.

Geçtiğimiz haftalarda ATO Başkan Yardımcısı Temel Aktay ve Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Ömer Çağlar Yılmaz ile birlikte Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Ahmet Bolat'ı ziyaret ettiklerini aktaran Baran, hazırladıkları detaylı dosya ile 16 destinasyona direkt uçuş taleplerini ilettiklerini açıkladı. Baran, "Ankara Ticaret Odası olarak bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da Ankaramızın ve ülkemizin gelişimi ve ilerlemesi için iş dünyası olarak üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeye devam edeceğiz" dedi.

Kaynak:Basın Bülteni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.