Savunma Sanayii Başkanı Görgün: Kendi kanatlarıyla uçan bir "Hürkuş" olacağız

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, Savunma sanayinin, kendi kanatlarıyla uçan bir "hürkuş" olacağını belirterek, ""180'nin üzerinde ülkeye 230'un üzerinde farklı ürün ihraç edebilen, kara, deniz ve hava için platformlar üretebilen bir sanayiye sahip olduk." dedi.

Savunma Sanayii Başkanı Görgün: Kendi kanatlarıyla uçan bir "Hürkuş" olacağız
Yayınlanma:

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, OSTİM Konferans Salonu'nda düzenlenen Sektörel İstişare Toplantısı'nda havacılık ve savunma şirketleriyle bir araya geldi.

Görgün, burada yaptığı konuşmada, savunma sanayinin gelişmesi için OSTİM'le beraber önemli adımlar attıklarını söyledi. Görgün, savunma sanayi ürünlerinin hem ülkedeki güvenlik güçlerine hem de uluslararası alanda dost ve müttefik ülkelere başarıyla hizmet verdiğini belirtti.

Görgün, bunların başarıyla kullanılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Şu an sıcak temasta olan birçok ülke var, bununla birlikte barış zamanının olduğu bölgeler de var. Burada her iki durumda da üzerimize düşen görevleri en iyi şekilde yerine getirmenin farkında olarak çalışmamız gerekiyor."

Sıcak temasın olduğu bölgelere bakıldığında, hasımlara fırsat vermeyecek teknolojileri oluşturmanın önemini gördüklerine dikkati çeken Görgün, bunun için de savunma sanayi ekosisteminde, tüm ana yükleniciler, alt yükleniciler, KOBİ'ler ve STK'larla koordineli şekilde çalışmaları gerektiğinin farkında olduklarını söyledi.

aa-20240426-34385638-34385634-savunma-sanayii-baskani-gorgun-ostimdeki-sektorel-istisare-toplantisinda-konustu.jpg

Görgün, söz konusu koordinasyonun sağlanması için 10 farklı çalışma grubu oluşturduklarını belirterek, bu alanda ihtiyaç duyulan yüksek teknolojileri en hızlı ve en maliyet etkin şekilde ortaya çıkartabilmek için ortak akılla hareket etmeye gayret gösterdiklerini ifade etti.

"KENDİ KANATLARIYLA UÇAN BİR "HÜRKUŞ" OLACAĞIZ"

Savunma sanayinin, kendi kanatlarıyla uçan bir "hürkuş" olacağını belirten Görgün, özellikle son 20 yılda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın savunma sanayine çok büyük destek verdiği söyledi.

Görgün, şunları kaydetti:

"180'nin üzerinde ülkeye 230'un üzerinde farklı ürün ihraç edebilen, kara, deniz ve hava için platformlar üretebilen bir sanayiye sahip olduk. Bizim üzerimize düşen, bunların ötesine geçebilmek, teknolojiyi yönetebilmek, yönlendirebilmek ve savunma sanayinde elde edilen bilgi, tecrübe ve birikimin sivil sektörlere aktarılmasına vesile olabilmek. Öncülük görevimizin ne olduğunun da farkındayız."

Görgün, SSB olarak KOBİ'lere çok önem verdiklerini ifade ederek, "KOBİ'lerin yerini sağlamlaştıracak ve entegratör şirketlerin gözünde KOBİ'lerin farkındalığını artıracak etkinlikler yapmaya gayret gösterdiklerini kaydetti.

aa-20240426-34385638-34385632-savunma-sanayii-baskani-gorgun-ostimdeki-sektorel-istisare-toplantisinda-konustu.jpg

Sürdürülebilir bir sistem oturtmayı, sürdürülebilir bir yaklaşımla ilişkileri özellikle uluslararası anlamda kurgulamayı önemsiyoruz. Çalışma gruplarımız uzun soluklu sonuçlar almamız için önemli."

OSTİM'de 17 farklı sektör olduğunu vurgulayan Görgün, özellikle, savunma ve havacılığın ön plana çıktığını, ayrıca raylı sistemler, iş makinaları, haberleşme teknolojileri ve enerji gibi sektörlerin yer aldığını belirtti.

Görgün, OSTİM'de oluşturulan kümelenmeler ile sektörlerde faaliyet gösteren şirketlere katkı sağladıklarını aktararak, OSTİM Teknik Üniversitesi ve OSTİM Teknopark'ta yürütülen çalışmaların çok kıymetli olduğunu kaydetti.

Sektörde ihracat yapan firma sayısının artmasını önemsediklerini vurgulayan Görgün, KOBİ'lerin global entegratör firmalara iş yapmasının ekonomiye katkı sağlayacağını ve KOBİ'lerin bu anlamda önünün açılması gerektiğine işaret etti.

OSTİM Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın da SSB'nin katkılarıyla sektörde bir başarı hikayesi yazıldığını ve bunun sivil tarafta da yapılmasının ülke için kritik önemde olduğunu söyledi.

OSTİM'in sektörden gelecek talepleri karşılayacak kabiliyete sahip olduğunu belirten Aydın, "Savunma sanayinde üzerimize düşenleri yapmaya çalışıyoruz." dedi.

OSTİM Savunma ve Havacılık Kümelenmesi (OSSA) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yarsan da KOBİ'lerin sektörde yetişmiş eleman sıkıntısı olduğunu ve eleman yetiştirilmesi gerektiğini vurguladı.

KOBİ'lerin finansal sıkıntılar çektiğini söyleyen Yarsan, ana yüklenicilerin KOBİ'leri desteklemesi gerektiğini dile getirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.