Tarım Bakanı, Etlik'teki Veteriner Kontrol Merkezindeki önemli çalışmaları açıkladı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Keçiören ilçesine bağlı Etlik semtinde bulunan Veteriner Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsünde incelemelerde bulunarak, Enstitüsünün hayvan hastalıklarıyla mücadelede uluslararası geçerliliği olan son derece önemli çalışmalar yaptığını söyledi.

Tarım Bakanı, Etlik'teki Veteriner Kontrol Merkezindeki önemli çalışmaları açıkladı
Yayınlanma:

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, hafta sonu mesaisinde Etlik Veteriner Kontrol Merkezindeki Enstitüyü ziyaret edip çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Yumaklı, 27 Nisan Dünya Veteriner Hekimler Günü dolayısıyla ziyaret ettiği Enstitüde laboratuvarları inceleyip çalışanlarla sohbet etti.

Enstitünün bir asra yakın tecrübesiyle dünya çapında akreditasyona sahip olduğunu hatırlatan Bakan Yumaklı, merkezdeki çalışmaların birçok ülke tarafından baz alındığını belirtti.

veteriner3.jpg

19 LABARATUVAR BULUNUYOR

Buradaki çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan bakan Yumaklı, "Burada üç başlıkta faaliyet gösteren 19 laboratuvarımız var. Bunlar arıdan büyükbaş ve küçükbaş hayvan ile diğer bütün hayvanlara ilişkin hastalık teşhisleriyle alakalı çalışan laboratuvarlarımız. İkinci grup laboratuvarlarımız ise tedaviye ilişkin antijen üretiminden aşı üretimine kadar faaliyet gösteriyor. Üçüncü grup da kontrol ve analiz laboratuvarlarımız." dedi.

Bu üç laboratuvarın Türkiye'deki hayvan hastalıklarıyla mücadelenin yanı sıra uluslararası birtakım talebe cevap verme hususunda faaliyet gösterdiğini de ifade eden Yumaklı, şunları kaydetti:

"Özellikle sadece Türkiye'nin dört bir tarafından değil, yine dünyadan da buraya gelen numuneleri kontrol ederek, test ederek gelen taleplere cevap veriyorlar."

veteriner2.jpg

DOPİNG LABORATUVARI

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, merkezde bulunan "Doping Laboratuvarı"nın dünyadaki sayılı merkezlerden olduğuna dikkati çekerek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Türkiye'deki atlarla alakalı doping kontrolü ile dünyadan gelen numunelerin analizi buradaki laboratuvarlarda yapılıyor. Bizler Hayvancılık Yol Haritası'nın en önemli başlıklarından birisini hayvan hastalıklarıyla mücadele olarak belirledik. Dolayısıyla son derece yüksek ekonomik kayıplara sebep olan hayvan hastalıklarıyla mücadelenin aynı zamanda hem tecrübe açısından hem de teknoloji açısından bir bütün halinde işlenmesi gerekir. Dolayısıyla bizler de bugün itibariyle buna bu kapasiteye sahip, bu kabiliyete sahip, son derece gelişmiş laboratuvarlarımızın olduğu, son derece deneyimli arkadaşlarımızın olduğu bu merkez araştırma enstitüsünde hayvan hastalıklarıyla ilgili mücadelemize devam ediyoruz."

Bakan Yumaklı, laboratuvarlarda yıllık 700 binin üzerinde test ve analiz yapıldığına dikkati çekti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.