Orhan Kemal Erkılıç

Orhan Kemal Erkılıç

Ankara için yeni bir meydan muharebesi gerekiyor!

Ankara için yeni bir meydan muharebesi gerekiyor!

Dünya tarihinin en önemli savunma savaşlarından biridir Sakarya Meydan Muharebesi… Türk Milletinin, Anadolu’yu işgale kalkan Yunanistan’a ve arkasındaki emperyalistlere ‘dur’ demesi, topraklarımızın düşmandan ‘kurtuluş’ müjdesiydi.

Sakarya Meydan Muharebesi’nin sanıldığı gibi Sakarya kentiyle bir ilgisi yoktur! Ankara’nın Polatlı ile Haymana ilçeleri arasında geçmiş, 22 gün / 22 gece sürmüş ve düşmanın İzmir’de denize dökülmesiyle neticelenmiştir.

BÜYÜK ZAFERİN İLK ADIMIYDI…

Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde başlayan mücadele I. İnönü ve II. İnönü savaşlarında elde edilen başarı ile taçlanıyordu. Yunan ordusunu durdurmak kolay olmayacaktı. Kütahya ve Eskişehir’de geri çekilmek zorunda kalan ordumuz; 102 yıl önce Sakarya Meydan Muharebesi ile düşmana geçit vermedi ve zaferin ilk adımı Ankara’da atılmış oldu.

Ankara’nın Polatlı ve Haymana ilçeleri; tarihin her dönemine ait taşıdığı önemli eserleriyle biliniyor. Sakarya Meydan Muharebesi ise tarih sayfasında bambaşka bir anlam ifade ediyor…

ÖYLE BÜYÜK POTANSİYEL VAR Kİ…

Tarih öğretmeni olmanın avantajını da kullanan Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya ve ekibi ise tıpkı Sakarya Meydan Muharebesi gibi Gordion Antik Kenti için yaptığı çalışmaların da karşılığını alıyor. UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmeye hazırlanan Gordion Antik Kenti, Türk turizminde Ankara’yı parlayan bir yıldız haline getirebilir. Gordion’u görmek isteyen turistler; Ankara’nın diğer tarihi alanlarını da keşfe çıkabilir. Üreten Ankara için turizm zengini olmak uzak değil!

Bunun için yapılması gerekenler var. Bu iş sadece Ankara Valiliği, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara Ticaret Odası, Ankara Sanayi Odası, Polatlı Belediyesi ya da Ankara Kent Konseyi’nin desteğiyle olmaz.

NEREDE ANKARA’NIN VEKİLLERİ?

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Ankara’yı temsil eden 36 milletvekili var. Ankaralı vekillerin görevi Başkent'in ilçelerini gezerek yerel seçim çalışması yapmak değil; Başkent'in gelişimine katkı sağlayacak her alanda bulunmak, kentin ve Başkentlinin hakkını savunmaktır.

Ankara’nın güçlenen medyası da kendisini kentin tanıtımı, çalışmaların ve gelişmelerin duyurulması, sorunların iletilmesi noktasında doğru konumlandırmalıdır. Yapılan toplantılar, önemli açıklamalar mutlaka kent basını aracılığıyla da anlatılmalıdır.

UNUTULMAMALIDIR Kİ…

Ankara turizm alanında da yeni bir ‘meydan muharebesi’ vermelidir! Her yanından tarih fışkıran, toprağı eşeleseniz bir buluntu, kalıntı ile karşılaşacağınız; dağında / tepesinde onlarca çeşit endemik bitki toplayabileceğiniz; tarihi eserleri, kültürel değerleri ve doğal zenginlikleriyle bir turizm destinasyonu olabilecek Ankara’nın bu alanda ‘fakir’ kalması normal değildir…

Bu işlere öncülük edenlere destek olmak; yaşadığımız kente ve Cumhuriyet’in başkentine karşı sorumluluğumuzdur… Geri duranları tarih affetmez!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Orhan Kemal Erkılıç Arşivi