Orhan Kemal Erkılıç

Orhan Kemal Erkılıç

Ankara Pursaklar

Ankara Pursaklar

İnsan çevresinde ne kadar çok ‘tebessüm’ eden kişi görürse o denli mutlu olur, kendini iyi hisseder. Çevrenizde ‘tebessüm’ edeniniz bol olsun deyip bir süredir devam eden Ankara ilçe ziyaretlerimize dönelim.

TEBESSÜM ŞEHRİ PURSAKLAR

Ankara Pursaklar’dayız… ‘Tebessüm Şehri’ unvanıyla ünlenen, çeşitli vesilelerle ama özellikle de Esenboğa Havalimanı’na gidip-gelirken havasını soluduğumuz ilçelerden biri.

Biz Çubuk’tan dönerken yükselen binalara, büyüyen ilçenin kapladığı alanın hızlı bir şekilde büyüdüğüne daha dikkatli baktık. Yaptığımız ilçe turunda gördük ki Pursaklar halkı belediyesinden memnun. O vakit bir ‘merhaba’ diyelim diye yönümüzü çevirdik Pursaklar Belediyesi’ne…

BAŞKANA SELAM, SOHBETE DEVAM…

Daha önce yaptığımız ziyaretlerden sonra bazı görev değişiklikleri olmuştu. Özel Kalem Müdürü Resul Uncu görevinin başında kalanlardan. Biraz sohbet edip, dertleşirken susmayan telefonunda ne çok derdi dert edinmek zorunda kaldığına tanıklık ettik. Çayımızın kalan kısmını yudumlayıp müsaade istedik, Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin’e selamımızı iletip, teşekkür ettik.

BOL PROJE, ÇOK ÇALIŞMA…

Belediyedeki görüşmelerimiz kapsamında Basın Yayın Müdürü Yaşar Kurtyemez’in kapısını çaldık. Önce tanıştık, sonra Büyük Anadolu Medya Grup Tüzel Kişi Temsilcisi Ali Çetin beyin selamını iletip başladık koyu bir sohbete. Muhabirimiz Yasin Şahin pür dikkat bizi dinlerken, Yayın Danışmanızı Ali İnandım geniş penceredeki ilçe manzarasından Yaşar beye sorular yöneltti. Pursaklar’ın bugün geldiği nokta tesadüf değil. Kültür-sanattan meydan ya da park projelerine, can dostlar için hazırlanan alanlardan sportif yatırımlara kadar ilçeye kazandırılan yatırımlarda yok yok!..

Bizim dikkatimizi çeken projelerden olan Endemik Vadi, Türkiye’de bir ilk olma özelliğine sahip. Ankara keçisi, Ankara kedisi, Ankara güvercini ve Ankara tavşanı gibi başkentin özel değerleri Pursaklar Belediyesi tarafından korunuyor, sayıları artırılıyor. Ankara kedisi için hem sahiplendirme yapılıyor hem de nesli korunuyor. Millet Bahçesi, Güneş Santrali Projesi ve Kent Ormanı Projesi de Yaşar Kurtyemez’in dikkat çektiği konular.

Çayımızı içtik, işimizi anlattık, sohbete doyduk… “Bize müsaade” deyip düştük yeni yollara…

YARIN: KALECİK

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Orhan Kemal Erkılıç Arşivi