Ankara Büyükşehir Belediyesi: Sizin İçin Çalışıyoruz

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ‘Sizin İçin Çalışıyoruz’ başlıklı broşürler metro istasyonlarında dağıtıldı. Başkentteki tamamlanan ve devam eden projeleri anlatan broşüre Ankaralılar ilgi gösteriyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi: Sizin İçin Çalışıyoruz
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: ÖMERCAN ÖZMEN

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), başkentte devam eden ya da tamamlanan projelerini hazırlanan broşürle tanıttı. ‘Sizin İçin Çalışıyoruz’ başlığıyla hazırlanan broşürde şu çalışmalar tanıtıldı:

*350 MİLYON TL’LİK DEV ALTYAPI PROJESİ: MAMAK-GÖLBAŞI İÇME SUYU HATTI TAMAMLANDI

ABB ASKİ Genel Müdürlüğü’nün yaklaşık 700 bin kişiye sağlıklı, temiz ve kaliteli içme suyu sağlayacak 350 milyon TL’lik dev projesi tamamlanarak ilk su verildi. İncek, Beytepe ve Gölbaşı’nın tamamını besleyen hatta zaman zaman arılar meydana gelebiliyordu. Mamak-Gölbaşı Arası İçme Suyu Hattı’nın devreye alınması ile artık Gölbaşı’nda su kesintisi yapılmasına gerek kalmayacak.

*GÖLBAŞI HALLAÇLI MEHMET AĞA KONAĞI’NDA RESTORASYAN ÇALIŞMALARI BAŞLADI

ABB, Kurtuluş Savaşı’nın önemli tarihi binaları arasında yer alan Gölbaşı ilçesindeki Hallaçlı Mehmet Ağa Konağı’nın doğal dokusunu koruyarak restore ediyor. 2023 yılı içinde tamamlanması hedeflenen proje kapsamında yapının bodrum katında yörenin tarımsal ürünlerine ait sergi mekânı, zemininde ve birinci katında ise tadım mekânları olacak.

*ANKARA BÜYÜKŞEHİRİN SÜT DESTEĞİ SÜRÜYOR: 45 BİN AİLEYE TOPLAM 300 BİN LİTRE SÜT

ABB’nin başlattığı ‘Süt Desteği Projesi’ devam ediyor. 2021 yılında başlatılan proje kapsamında sosyal yardım alan 45 bin aileye aylık 300 bin litre süt ücretsiz olarak ulaştırılıyor.

*ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN ÇUBUK’A YENİ BİR AİLE YAŞAM MERKEZİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Çubuk Atatürk Mahallesi’ne kazandırdığı aile yaşam merkezi hizmete başladı. Gençlik merkezinden kadınlar lokaline, spor merkeziden BELMEK’e kadar çok sayıda bölüm hizmet veriyor.

*BELPA BUZ PATENİ TESİSİ’NDE ÇALIŞMALAR SON HIZLA DEVAM EDİYOR

ABB’nin sağlıksız koşullarda Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan devraldığı Belpa Buz Pateni Tesisi’nde tadilat çalışmaları sürüyor. Tesiste sergi salonu, açık kütüphane ve kafeterya da yer alacak.

*ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 14 BİN İLKOKUL ÖĞRENCİSİNE KANTİN DESTEĞİNİ SÜRDÜRÜYOR

ABB, sosyal yardım alan ailelerin ilkokula giden çocuklarına yönelik uygulamaya geçirdiği kantin desteği projesini sürdürüyor. Pilot bölge seçilen Altındağ ve Mamak’ta yaşayan 14 bin ilkokul öğrencisinin ailelerinin Başkent Kartı’na aylık olarak 330 TL’lik destek tutarı yükleniyor.

*SAKARYA ÇİÇEKÇİLER ÇARŞISI’NDA ESNAF YENİ DÜKKANLARINDA İŞBAŞI YAPTI

ABB tarafından yenilenen Sakarya Çiçekçiler Çarşısı’nda esnaflar yeni dükkanlarında işbaşı yaptı. 200 metrekarelik alanda, bir lostra, bir büfe ve 14 adet çiçekçi dükkânı esnafa kazandırıldı.

*BAŞKENTİN YENİ VE MODERN SPOR KOMPLEKSİ AÇILDI

ABB, Rıza Kayaalp ve Taha Akgül Spor Salonu’nun ardından yeni bir tesisi daha başkente kazandırdı. Türk güreş tarihinin en önemli isimlerinden Şaban Yılmaz’ın ismini taşıyacak olan spor kompleksi, yağlı güreş müsabakalarına ve eğitimlerine de ev sahipliği yapıyor.

*ULUS YENİDEN GÖZ BEBEĞİ OLACAK: ABB’NİN ULUS’TAKİ YENİLEME ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Ulus’ta büyük bir dönüşüm başlatan ABB, Anafartalar Çarşısı ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün eski binasında bakım, onarım ve tadilat çalışmalarına devam ediyor. Bakım ve tadilat çalışmalarının tamamlandığı Ulus İş Hanı’nda hizmet verecek olan teknoloji merkezinin de kurulum çalışmaları sürüyor. Çalışmalarla birlikte Ulus eski canlı günlerine kavuşacak.

*ABB’DEN SİNCAN FATİH YÜZME HAVUZU’NDA ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Temeli 2007 yılında atılan ve 2011’de ABB’ye devredilen Sincan Fatih Yüzme Havuzu ve Spor Tesisi’nin bu yıl içinde tamamlanarak hizmete açılması hedefleniyor. 24 bin 500 metrekare alandan oluşan tesiste, açık ve kapalı yarı olimpik yüzme havuzunun yanı sıra konferans salonu, kafeterya ve kondisyon merkezi yer alacak.

İlgili Haberler

Kaynak:Bülten

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.