Ankara Ulus 100. Yıl Meydanı'nda can güvenliği tehlikede!

Ankara'nın kalbinde yer alan ve şehrin en önemli projelerinden biri olarak tanımlanan Ulus 100. Yıl Meydanı'nın eksiklerinin tamamlanması, beklenenden çok daha uzun sürdü. Vatandaşlar, meydanın bir türlü tamamlanamaması ve mevcut durumun getirdiği tehlikeler nedeniyle endişeli olduğunu belirtti. Geçtiğimiz günlerde İzmir Alsancak'taki kaldırımda yaşanan elektrik akımının benzeri Ulus'ta da görünüyor. Yetkililerin bir an evvel önlem alması gerekiyor!

Ankara Ulus 100. Yıl Meydanı'nda can güvenliği tehlikede!
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: GÜNSU ÖZMEN

Ulus'taki projenin en büyük sorunlarından biri, hâlâ elektrik bağlantı kablolarının açıkta olması şeklinde karşımıza çıkıyor. Meydanın birçok noktasında açıkta kalan kablolar, hem estetik açıdan hoş olmayan bir görüntü oluşturuyor hem de ciddi bir güvenlik riski yaratıyor. Özellikle çocukların ve yaşlıların sıkça kullandığı bu alanda, vatandaşlar herhangi bir elektrik çarpması olayının yaşanmasından korkuyor.

1-6.png

Geçtiğimiz günlerde İzmir’in Konak ilçesinde, şiddetli yağış sırasında yoldaki su birikintisinden karşıya geçmek isterken kaçak elektrik akımına kapılan 23 yaşındaki Özge Ceren Deniz ve 44 yaşındaki İnanç Öktemay hayatını kaybetmişti. Bölgedeki esnaf ve vatandaşlar, mazgaldan duman çıktığını, elektrik kaçağının uzun süredir devam ettiğini ve birçok kez yetkililere bilgi verdiklerini ancak sorunun çözüme ulaştırılmadığını dile getirmişti. Vatandaşlar şimdi de Ulus 100. Yıl Meydan’ından aynı tedirginlikle geçiyor.

1-8.png

KALDIRIMLAR VE KUM YIĞINLARI

Meydanın bir diğer sorunu ise kaldırım taşlarının yerinden çıkması oldu. Yürüyüş yolu olarak kullanılan bu kaldırımlar, düzensiz yapısıyla yayaların düşme ve yaralanma riskini artırdı. İnşaat süresince birikmiş olan kum yığınları, hem görsel olarak rahatsız edici hem de kötü hava koşullarında ciddi sorunlara yol açıyor.

1-9.png

VATANDAŞLAR TEPKİLİ

Meydanın bitmemesi ve bu süreçte yaşanan aksaklıklar, vatandaşların tepkisini çekiyor. Ulus’a sık sık geldiğini söyleyen emekli bir vatandaş, "Uzun zamandır bu projenin bitmesini bekledik. Seçimden önce de açılışı oldu ama bir türlü tamamlanamadı da. Açıkta kalan kablolar ve düzensiz kaldırımlar arasında neden oturuyoruz? Yetkililerin bir an önce harekete geçmesini istiyoruz." diye konuştu.

1-7.png

MEYDAN NE ZAMAN BİTECEK?

Vatandaşların en çok merak ettiği soru ise meydanın ne zaman tamamlanacağı oldu. Ulus 100. Yıl Meydanı'nın tamamlanıp, güvenli ve kullanışlı bir hale getirilmesini isteyen vatandaşlar, can güvenliklerinin de tehlikeye atıldığını dile getirdi.

1-10.png

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.