Abdüllatif Şener’in oğlu hakkında karar verildi: Bedirhan Şener tutuklandı

Ankara’da, eski bakanlardan Abdüllatif Şener’in oğlu Bedirhan Şener, anneannesi Leyla Çetiner’i silahla öldürdüğü gerekçesiyle tutuklandı.

Abdüllatif Şener’in oğlu hakkında karar verildi: Bedirhan Şener tutuklandı
Yayınlanma:

Olay, 31 Temmuz 2024 tarihinde Bedirhan Şener’in anneannesiyle yaşadığı tartışmanın ardından onu rehin alıp öldürmesiyle meydana geldi.

Olayın hemen ardından gözaltına alınan Şener, çıkarıldığı hakimlikçe adli kontrol ve yurt dışı yasağı şartıyla serbest bırakılmıştı. Ancak, Şener’in akli dengesinin yerinde olup olmadığının tespiti için Bilkent Şehir Hastanesi Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastanesi’ne sevk edilmesine ve burada 3 hafta gözetim altında tutulmasına karar verildi.

Hastanede yapılan gözlem ve incelemeler sonucunda hazırlanan raporda, Bedirhan Şener’in cezai sorumluluğunu etkileyecek düzeyde bir akıl hastalığının bulunmadığı ve suçla ilgili fiilin hukuki anlam ve sonuçlarını algılayabildiği belirtildi. Bu rapor doğrultusunda, Şener’in Türk Ceza Kanunu’nun "akıl sağlığıyla" ilgili maddeleri kapsamında değerlendirilemeyeceği açıklandı.

Savcılık tarafından toplanan deliller ve yapılan tespitler sonucunda, Bedirhan Şener, “üst soya karşı kasten öldürme” ve “üst soya karşı kasten öldürmeye teşebbüs” suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olay, kamuoyunda büyük yankı uyandırırken, Şener’in yargılama süreci devam edecek.

Bedirhan Şener’in anneannesini öldürmesi sonrası Abdullatif Şener, yaşanan süreç için medyayı suçlamıştı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.