Ankara’da halk ekmeğe zam gelmişti: Tüketici tercihinden vazgeçmedi

Ankara’da, geçtiğimiz haftalarda halk ekmek fiyatına zam yapılmıştı. Yapılan zamma göre 6.5 TL’den satılan halk ekmeği 8 TL’den satılmaya başlandı. Fırın ekmek fiyatı ise 10 TL’den satışa sunuluyor. Bu fiyat değişikliğiyle birlikte halkın hangi ekmeği tercih ettiğini anadolugazete.com.tr olarak araştırdık.

Ankara’da halk ekmeğe zam gelmişti: Tüketici tercihinden vazgeçmedi
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: BÜŞRA SAĞLAM

Ankara’da geçtiğimiz haftalarda halk ekmeğinin fiyatı 6.5 TL’den 8 TL’ye çıkarılmıştı. Mayıs ayında ise Ankara genelinde ekmek fiyatına zam yapılarak 10 TL’den satılmaya başlanmıştı. Halk ekmeği ile fırın ekmeği arasındaki 2 TL’lik fiyat farkı, vatandaşların hangi ekmeği tercih edeceği konusunda merak uyandırdı.

omer.jpeg

“MALİYET YÜKSELİYOR AMA TALEP DEĞİŞMİYOR”

Halk Ekmeği Büfe Sahibi Ömer Can Karataşoğlu, “Maliyetten dolayı ekmeğin kalitesi düştü ama satışında pek düşüş yaşanmadı. Yani ekmeğin yapımında kullanılan malzemelerin kalitesi düştü. Daha uygun fiyatlara yönelim oldu. Halk ekmeğindeki daha önceden satışlarımız nasılsa şu anda aynı. Zam gelmesi satışları pek etkilemedi.” dedi.

“ZAM SATIŞLARIMIZI ETKİLEMEDİ”

Halk ekmeği satıcısı Cafer Çoruklu ise şu ifadelere yer verdi: “Halk ekmeğine gelen zam bizim satışlarımızı etkilemedi. Ben eskiden 10 kasa ekmek siparişi veriyorsam yine aynı talepte bulunuyorum. Çünkü bu ekmeği yiyen tüketici belli. Halk ekmeğine olan talep ve satışlarımız aynı seviyede devam ediyor.”

halk.jpeg

Yaptığımız araştırmalara göre, halk ekmeği ile fırın ekmeği arasındaki 2 TL’lik fiyat farkı, halk ekmeği tüketicilerini etkilemedi. Tüketicilerin büyük çoğunluğu, bu fiyat artışına rağmen halk ekmeğini tercih etmeye devam ediyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.