Ankara'nın Başkent oluşunun 101. yılı: ''Yaşasın Ankara, yaşasın Cumhuriyet!''

Ankara'nın Başkent ilan edilişinin 101. yıl dönümü, Ulus’taki tarihi Birinci Meclis Binası'nda düzenlenen törenle kutlandı.

Ankara'nın Başkent oluşunun 101. yılı: ''Yaşasın Ankara, yaşasın Cumhuriyet!''
Yayınlanma:

Coşkulu atmosferde gerçekleşen etkinlikte, geleneksel seğmen gösterileri katılımcılara renkli anlar yaşattı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından, Ankara Valisi Vasip Şahin ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş konuşmalarını gerçekleştirdi.

ankarassa.jpg

VALİ VASİP ŞAHİN: "ANKARA, CUMHURİYET'İN BEŞİĞİDİR"

Ankara Valisi Vasip Şahin, yaptığı konuşmada Ankara’nın başkent olarak Türkiye’nin bağımsızlık mücadelesi ve Cumhuriyet'in kuruluşundaki stratejik rolüne dikkat çekti. Şahin, “Atatürk’ün 27 Aralık 1919’da Ankara’ya gelişi, şehrin tarihini değiştiren bir dönüm noktasıdır. Küçük bir kasaba olan Ankara, Cumhuriyet'in verdiği ivmeyle modern bir başkente dönüştü” dedi. Ankara’nın eğitim, sanayi, bürokrasi ve teknoloji alanlarında merkez bir şehir haline geldiğini vurgulayan Şahin, şehre hizmet eden herkes için minnet duygularını dile getirdi.

MANSUR YAVAŞ: "ANKARA, UMUTLARIN FİLİZLENDİĞİ ŞEHİR"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise Ankara’nın yalnızca bir başkent değil, Anadolu'nun bağımsızlık simgesi haline geldiğini belirtti. “23 Nisan 1920’de bu topraklarda milletin iradesi ve bağımsızlık ideali şekillendi. Atatürk ve arkadaşlarının mirasını yaşatmak bizim en büyük sorumluluğumuzdur” diye konuştu. Yavaş, Ulus bölgesindeki tarihi projelere değinerek, 5,5 yılda 1,5 milyar liralık yatırımla Ankara'nın tarihini yaşatan projeler gerçekleştirdiklerini vurguladı.

Yavaş ayrıca, Ulus'ta bir Kent Tarihi Müzesi kurulması gerektiğini belirterek, "Birinci Sanat Okulu binasını Kent Tarihi Müzesi yapmak istiyoruz. Bu projeyi hayata geçirmek için Kültür ve Turizm Bakanlığı ile iş birliği yapabiliriz" dedi.

"YAŞASIN ANKARA, YAŞASIN CUMHURİYET!"

Törenin sonunda Mansur Yavaş, Cumhuriyet’in kurucularına ve şehitlere duyduğu minneti dile getirerek, "Bu topraklarda bağımsızlığı ve özgürlüğü bizlere armağan eden herkese sonsuz teşekkürler. Yaşasın Ankara, yaşasın Cumhuriyet!" diyerek konuşmasını tamamladı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.