Asansör boşluğuna düşerek ölen Beren Su Bolat davasında 3 itfaiyeci tutuklandı

Ankara’da asansörde mahsur kalan 9 yaşındaki Beren Su Bolat’ın kurtarma çalışmaları sırasında asansör boşluğuna düşerek hayatını kaybetmesi sonucu 3 itfaiyeci tutuklandı.

Asansör boşluğuna düşerek ölen Beren Su Bolat davasında 3 itfaiyeci tutuklandı
Yayınlanma:

Olay, 23 Temmuz 2024 tarihinde Sincan ilçesindeki bir apartmanda meydana geldi. İtfaiye ekipleri, Beren Su Bolat ile kardeşinin kurtarılması için çalışmalara başladı. Ancak bu süreçte, Beren Su Bolat asansör boşluğuna düşerek yaşamını yitirdi.

Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada, soruşturmanın başlatıldığı ve alınan bilirkişi raporuna göre itfaiye görevlilerinin olayda kusurlu olduğu tespit edildiği belirtildi. İtfaiyeciler E.A., B.Y. ve B.B. hakkında, 25 Temmuz 2024 tarihinde Ankara Valiliği’nden alınan soruşturma izni üzerine işlem yapıldı. Şüphelilerin itirazı reddedildi ve 14 Ekim 2024 tarihinde gözaltına alındılar.

Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edilen şüpheliler, “taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma” suçlamasıyla tutuklandı. Olayla ilgili soruşturmanın titizlikle devam ettiği vurgulandı.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.