TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay: "İşçiler ek iş yapmak zorunda kalıyor"

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, Türkiye genelinde düzenlenen oturma eylemleri kapsamında Ankara Sincan’da demiryolu işçileriyle bir araya geldi. Atalay, demiryolu çalışanlarının yaşadığı zorluklara dikkat çekerek, işçilerin artan hayat pahalılığı ve ekonomik sorunlar nedeniyle ek iş yapmak zorunda kaldıklarını vurguladı.

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay: "İşçiler ek iş yapmak zorunda kalıyor"
Yayınlanma:

Atalay, üç büyük konfederasyonun temmuz ayında bir araya gelerek eylem kararı aldığını hatırlatarak, “Sebep hayat pahalılığı, vergideki adaletsizlik, emeklilerin ve taşeron çalışanların yaşadığı sıkıntılar. Maalesef müzakerelerden olumlu bir sonuç alamadık. Bu yüzden haftalık eylemlerimize devam ediyoruz” dedi. Atalay, diğer sendikaların da üyelerinin sorunlarını kamuoyuna duyurmak için çaba gösterdiğini belirtti.

"7 MİLYON EMEKLİ 12 BİN LİRA MAAŞ ALIYOR"

Türkiye’de yaklaşık 7 milyon emeklinin 12 bin lira, 7-8 milyon asgari ücretlinin ise 17 bin lirayla geçinmeye çalıştığını ifade eden Atalay, bu grupta yer alan toplamda 30 milyona yakın vatandaşın düşük gelir seviyesinden dolayı büyük zorluklar yaşadığını dile getirdi.

ÖZEL İŞ YERLERİNDE ÇALIŞAN İŞÇİLER EK İŞ YAPIYOR

Atalay, işçilerin yaşadığı ekonomik sıkıntılara dikkat çekerek, son bir yılda enerji, savunma, demiryolu ve karayolu gibi kritik sektörlerde çalışan işçilerin yaklaşık yüzde 40’ının ek iş yapmak zorunda kaldığını belirtti. “Maalesef bu işçiler, iş yerlerinde dikkatlerini toparlayamıyor. Çünkü alım güçleri düştüğü için birçoğu pazarda çalışıyor, kamyonla yük taşıyor ya da düğün salonlarında garsonluk yapıyor” dedi.

EYLEMLER EKİM AYINA KADAR SÜRECEK

Atalay, TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu tarafından Ekim ayında bir miting organize edileceğini duyurdu. Eylemlerin 2025 yılı bütçe görüşmelerinden önce yapılması gerektiğini belirten Atalay, “Ekim’in 20’sine kadar değişik türde eylemlerimiz sürecek” diye konuştu. Miting tarihinin önümüzdeki hafta belirleneceğini ifade eden Atalay, "Ekim’in 20’sini geçirmeyeceğiz" dedi.

ASGARİ ÜCRET KOMİSYONU HAKKINDA DEĞERLENDİRME

Basın mensuplarının asgari ücret komisyonuyla ilgili sorularına da yanıt veren Atalay, “Şubat’ın 1’inde alınacak maaşı bugünden konuşmak ne kadar doğru bilmiyorum” diyerek konunun şimdilik belirsizliğini koruduğunu ifade etti.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.