Fitch'den dikkat çeken Dolar/TL ve asgari ücret zammı açıklaması

Fitch Ratings Kıdemli Direktörü Erich Arispe Morales, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) faiz indirimlerine başlamasıyla birlikte sıkı politika duruşunu sürdürmesini beklediklerini ifade etti.

Fitch'den dikkat çeken Dolar/TL ve asgari ücret zammı açıklaması
Yayınlanma:

Morales, Fitch'in 2024 ve 2025 için Dolar/TL beklentilerini de duyurdu. 2025 yılı itibarıyla TCMB'nin faiz oranlarını düşürmeye başlamasını öngördüklerini belirtti.

Fitch webinarında konuşan Morales, 2025 yılında TCMB’nin enflasyon projeksiyonlarıyla uyumlu, daha "ılımlı" bir asgari ücret artışı beklediklerini de ekledi. Morales, Fitch’in not artırımı açıklamasında vurguladığı dışsal kırılganlıklarda yaşanan iyileşmelere dikkat çekti.

Fitch Ratings ayrıca, Dolar/TL için 2024 yılı sonu beklentisini 36, 2025 yılı sonu beklentisini ise 40 olarak belirledi. Diğer bir kredi derecelendirme kuruluşu S&P de Türkiye için Kasım ayında yeni bir not artışı olabileceği sinyalini verdi.

FITCH, EYLÜL BAŞINDA BÜYÜME TAHMİNİNDE BULUNMUŞTU

Fitch, eylül ayında yayımladığı Küresel Ekonomik Görünüm Raporu’nda Türkiye ekonomisinin 2023'te yüzde 3,5 oranında büyümesini öngörmüştü. 2025 yılı için büyüme tahmini yüzde 2,8 olarak belirlenirken, 2026’da bu oranın yüzde 3,7’ye çıkacağı ifade edildi. Yıllık enflasyonun ağustos ayında belirgin bir yavaşlama kaydettiği ve yıl sonunda enflasyonun yüzde 43 seviyesine gerilemesinin beklendiği vurgulandı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.