Veysel Tiryaki kazandı mı? 2024 Altındağ yerel seçim sonuçları

Cumhur İttifakı’nın AK Partili Altındağ Belediye Başkan Adayı Veysel Tiryaki seçimi kazandı. 2024 Altındağ yerel seçiminde oyların yüzde – alan Veysel Tiryaki, Altındağ Belediyesinin yeni başkanı seçildi.

Veysel Tiryaki kazandı mı? 2024 Altındağ yerel seçim sonuçları
Yayınlanma:

HABER MERZEZİ

ALTINDAĞ BELEDİYESİ HANGİ PARTİDE?

2019 yerel seçimlerinde Altındağ için oy kullanıldı. Adalet ve Kalkınma Partisi Belediye Başkan Adayı Asım Balcı yüzde 64,43 oy alarak belediye seçimlerini kazandı. Şu anda Keçiören Belediyesi AK Parti tarafından yönetiliyor.

Tiryaki bu seçimde de %47.45 oy oranıyla belediye başkanlığını sürdürdü.

VEYSEL TİRYAKİ?

Veysel Tiryaki, 1965 yılında Bolu Dörtdivan'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden 1988 yılında mezun oldu. Yerel yönetimler ve mesleki incelemeler için 1992 yılında 6 ay boyunca İngiltere'de bulundu. TODAİE'deki yüksek lisans eğitimini 1998 yılında tamamladı. İstanbul Üniversitesi Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalı'nda master programını 2011 yılında, ardından Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü'nde doktorasını tamamladı.

Maliye Bakanlığında kısa süre çalıştıktan sonra, 1990 yılında kaymakamlık sınavını kazanarak kaymakam ve vali yardımcısı olarak 14 yıl boyunca farklı il ve ilçelerde görev aldı. 2003 yılında İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü'nde Daire Başkanlığı görevine atandı.

29 Mart 2004 yerel seçimlerinde Altındağ Belediye Başkanı seçilen Tiryaki, 2004-2019 yılları arasında üç dönem Altındağ Belediye Başkanı olarak görev yaptı. 2020-2022 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi (Hacettepe Teknokent) Genel Müdürü olarak çalıştı.

7 Nisan 2022'de Cumhurbaşkanlığı Kararıyla Tarım ve Orman Bakan Yardımcılığı görevine atanan Veysel Tiryaki, İngilizce dilini iyi derecede bilmekte olup, evli ve üç çocuk babasıdır.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.