Orhan Kemal Erkılıç

Orhan Kemal Erkılıç

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca ve hedefler

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca ve hedefler

MKE Ankaragücü için tarihi bir 6 gün başladı…

Ziraat Türkiye Kupası’nda Medipol Başakşehir’i yarı final rövanş maçında ağırlayacak olan MKE Ankaragücü, 30 Mayıs Salı günü de Galatasaray’ı konuk edecek.

Bu iki maçın sonunda Ankaragücü için kupada final, ligde şampiyonluk kaderini belirleyen takım olma ihtimali var.

Başkent ekibi için elbette Başakşehir maçının önemi büyük ama Galatasaray’ı da yenerek geçmiş dönemin izlerini tamamen silmek istiyor.

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Ankara Şubesi olarak önemli iki mücadele öncesi başarı dileğinde bulunmak için MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca’yı ziyaret ettik.

Takımın finale kalma ve Avrupa kupalarına gitme ihtimali elbette başkanın yüzünü güldürüyor. Özellikle yaşanan hakem hataları nedeniyle ligde kaybedilen puanlar ise canını sıkıyor. Şu an Ankaragücü için bambaşka bir tablo mümkündü!

Lig tablosu bugün tat vermiyor ama Başkan Faruk Koca’nın hedefi taraftarın beklediği güzel haberleri en kısa sürede gerçeğe dönüştürmek.

Önce kupada final, ardından ligde güvenli yere ulaşmak ve kupa şampiyonluğu hedefleri camia için önemli.

Yıllardır ligde beklenen istikrarın yakalanamaması bir sorun; şans olan ise büyük ekonomik sorunların geride kalması. Ankaragücü, bu sezonu da en az hasarla atlatıp yeni süreci en az hata ile planlamalı.

Giderin çok olduğu futbol kulüplerinde; ekonomi çarkının doğru işlemesi için çözümlerin artık üretilebiliyor olması lazım. Ankaragücü marka değeriyle bu sorunu çözmeli, çözmesi gerekli.

Yeni sezon öncesi mutlaka Ankara’nın seçilen milletvekilleri ile görüşülmeli, yerel yönetimlerden altyapı tesisi kurulması için yer ve imkân desteği sağlanmalı, ülkemizin güçlü markaları ile sponsorluklar gerçekleşmeli.

Ankaragücü, yıllardır konuşulan hedeflere ulaşmak için ciddi bir kurumsallık kazandı. Kurumsallık işlerin doğru ilerlemesi açısından önemli. Şimdi sıra sportif başarılarda. Bunun ilk adımı Başakşehir maçı olsun; Galatasaray maçı da tarihin tozlu sayfalarını unuttursun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Orhan Kemal Erkılıç Arşivi