Akdağmadeni'ndeki GES projesi tamamlandı!

Akdağmadeni Belediyesi tarafından projelendirilen Güneş Enerji Santrali (GES) projesinin tamamlandığı bildirildi. Belediye Başkanı Nezih Yalçın, 24 bin metrekarelik alan üzerine kurulan ve 1.3 megawatt gücünde enerji üretimi yapacak olan santralin kurulum çalışmalarının başarıyla tamamlandığını açıkladı.

Akdağmadeni'ndeki GES projesi tamamlandı!
Yayınlanma:

Akdağmadeni Belediyesi tarafından projelendirilen Güneş Enerji Santrali (GES) projesinin tamamlandığı açıklandı. 24 bin metrekare alan üzerine kurulan ve 1.3 megawatt gücünde enerji üretecek olan santralin yapım çalışmaları başarıyla sona erdi.

'' KISA SÜREDE MALİYETİNİ AMORTİ EDECEK''

Akdağmadeni Belediye Başkanı Nezih Yalçın, Ocak 2024'te ihalesi tamamlanan projenin, olumsuz hava koşullarına ve arazi zorluklarına rağmen kesintisiz bir şekilde yürütüldüğünü belirtti. Yalçın, projenin kazasız tamamlandığını vurguladı.

Yalçın, "Tesisimiz aktif çalışmaya başladığında belediyemize aylık 1 milyon liranın üzerinde gelir sağlayacak. 12 milyon lira İller Bankası kredisi ile başlattığımız çalışmanın ek ödemeleri, kendi geliriyle taksitli olarak tamamlanacak ve kısa sürede maliyetini amorti edecektir. Vatandaşlarımızın güvenine layık olabilmek için aşkla ve şevkle çalışmaya devam edeceğiz. Dualar kıymetli vatandaşlarımızdan, gayret bizden, tevfik Mevla’dandır. Güneş Enerji Santralimiz Akdağmadeni’mize hayırlı olsun" dedi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.