Kırıkkale'de İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları protesto edildi

Kırıkkale ve Niğde'de, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla "Direnişe Selam, Siyonizme Lanet" etkinlikleri düzenlendi.

Kırıkkale'de İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları protesto edildi
Yayınlanma:

Kırıkkale'de, öğle namazı sonrasında Nur Camii avlusunda toplanan sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar, ellerinde Türk ve Filistin bayraklarıyla İsrail ve ABD aleyhine sloganlar attı. Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından Diyanet-Sen Kırıkkale Şube Başkanı Murat Çiğdemtepe, grup adına basın açıklaması yaptı. Çiğdemtepe, İsrail'in Gazze'de bir yıldır süren saldırılarını hatırlatarak, "Dünyanın bu suskunluğu, 42 binden fazla insanı katleden soykırımcıyı cesaretlendiriyor." dedi.

aa-20241006-35837205-35837204-kirikkale-ve-nigdede-israilin-filistine-yonelik-saldirilari-protesto-edildi.jpg

Sözlerine devam eden Çiğdemtepe, "Batılı emperyalist güçler, İslam’a ve Müslümanlara karşı düşmanlıklarını İsrail eliyle gerçekleştiriyor. Gazze'den Lübnan'a yayılan bu işgale karşı durmak için buradayız," şeklinde konuştu. Basın açıklaması, yapılan dualarla sona erdi.

"İTİKATLARI ÇOCUK ÖLDÜRMEK"

Niğde'de ise Sivil Toplum Platformu öncülüğünde Derbent Kavşağı'nda toplanan vatandaşlar, Türk ve Filistin bayraklarıyla Şehit Ömer Halisdemir Meydanı'na kadar yürüdü. Burada Sivil Toplum Platformu Sözcüsü Veysel Aşkın, yaptığı basın açıklamasında, "İsrail, çocukları öldürmeyi itikatlarının gereği sayan bir devlet görünümündeki sapkın bir güç. Emperyalist sistemin koruması altında bölgeyi kan gölüne çevirdi." dedi.

aa-20241006-35837205-35837202-kirikkale-ve-nigdede-israilin-filistine-yonelik-saldirilari-protesto-edildi.jpg

"SOYKIRIM HİÇ BU KADAR DESEKLENMEMİŞTİ"

Aşkın, Batılı güçlerin İslam’a ve Müslümanlara karşı düşmanlıklarını sürdürdüğünü vurgulayarak, "Tarihte soykırımcının bu kadar desteklendiği bir başka örnek yoktur." ifadelerini kullandı. Etkinlik, Niğde İl Müftüsü Osman Ayas’ın okuduğu dua ile tamamlandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.