Şevket Göçmen'den 12 Eylül tepkisi: "Postmodern ile modern postların çakıştığı 12 Eylül"

Tüm Anadolu Diriliş Derneği Genel Başkanı Şevket Göçmen, 12 Eylül darbesinin Türkiye'de genç hayatları yok ettiğini belirtti.

Şevket Göçmen'den 12 Eylül tepkisi: "Postmodern ile modern postların çakıştığı 12 Eylül"
Yayınlanma:

Derneğin kuruluş aşamalarının sürdüğü ve başkanlığını Göçmen'in yürüttüğü dernek, 12 Eylül darbesi hakkında basın açıklaması yaptı. Göçmen, 12 Eylül'ün, postmodern ve modern dönemlerin kesiştiği bir dönüm noktası olduğunu ifade ederek, "12 Eylül, hain bir darbenin adıdır. Genç hayatların son bulduğu ve Anadolu çocuklarının 'sol-sağ' çatışması içinde kırdırıldığı, bazı kişilerin ise haram saltanatında zevk ve sefaya daldığı bir gündür. Darbe girişimi, büyük oyunun bir kez daha gözler önüne serildiği bir süreçtir," dedi.

Göçmen, 1980 yılından bu yana vatansever insanların haince şehit edildiğini, cezaevinden çıkanların ise engellendiğini veya ülke yönetiminden uzaklaştırıldığını belirtti. "Çıkar ve menfaat ilişkileri nedeniyle ön plana çıkarılan ve ülkücü olmayan kişiler, 12 Eylül’de büyük bir oyunun parçası oldu" şeklinde konuştu. Göçmen, bu dönemde yaşananların, ülke tarihindeki kara lekelerden biri olduğunu vurguladı.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.