ATO Başkanı Baran: Konkordato sistemi yeniden ele alınmalı

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, konkordato fonu oluşturularak, konkordato ilan eden şirketlerin, diğer şirketlerin de iflasına neden olmasının önüne geçilebileceğini önerdi.

ATO Başkanı Baran: Konkordato sistemi yeniden ele alınmalı
Yayınlanma:

ATO Başkanı Gürsel Baran, konkordato sisteminin yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini belirterek, ticari hayatın sürdürülebilirliği ve güven ortamının korunması için konkordato fonu oluşturulmasını önerdi. Baran, yaptığı yazılı açıklamada, bu yılın ilk 7 ayında 1554 konkordato başvurusu yapıldığını ve bu durumun iş dünyasında tedirginlik yarattığını ifade etti.

Baran, küresel çapta faaliyet gösteren ve borsada işlem gören şirketlerin bile konkordatoya başvurduğuna dikkat çekerek, alacaklı şirketlerin tahsilat yapamaması nedeniyle nakit sıkıntısı yaşadığını vurguladı. "Ticaret yaptığım şirket konkordato ilan ederse" endişesinin yaygınlaştığını belirten Baran, sistemin mevcut haliyle borçlu şirketleri korurken, alacaklı şirketleri zor duruma düşürdüğünü söyledi.

Konkordato ilan eden şirketlerin diğer firmaların iflasına neden olmasını engellemek amacıyla bir konkordato fonu oluşturulması gerektiğini öneren Baran, bu fon sayesinde alacaklıların tahsilatlarını gerçekleştirebileceğini, konkordato ilan eden firmaların ise borçlarını bu fona ödeyerek süreci tamamlayabileceğini belirtti. Baran, mevcut sistemin devam etmesi durumunda konkordato mağdurlarının ortaya çıkabileceğini, bu konunun Türkiye Büyük Millet Meclisi açıldığında gündeme alınması gerektiğini vurguladı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.