Bakan Işıkhan uyardı: Hakkınızı arayın

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Genel Sağlık Sigortası (GSS) kapsamındaki vatandaşlardan talep edilen ilave sağlık ücretlerinin yasal sınırlar içinde olması gerektiğini belirtti.

Bakan Işıkhan uyardı: Hakkınızı arayın
Yayınlanma:

Son dönemde, SGK ile anlaşmalı özel sağlık kuruluşlarında vatandaşlardan talep edilen ilave ücretler tepki topladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, vatandaşların bu sınırları aşan ücret talepleriyle karşılaştıklarında derhal şikayette bulunmaları gerektiğini vurguladı.

Bakan Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bu tür durumlarda vatandaşların haklarını aramaları gerektiğinin altını çizdi.

YASAL SINIRLARI AŞAN ÜCRETLER İÇİN ŞİKÂYET EDİN

Işıkhan, GSS kapsamındaki vatandaşların sağlık hizmeti alırken talep edilen ilave ücretlerin Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) çerçevesinde belirlenen yasal sınırlar içinde kalması gerektiğini hatırlattı. Bu sınırların aşılması durumunda, vatandaşların Sosyal Güvenlik İl/Merkez Müdürlükleri, ALO 170 veya CİMER üzerinden şikâyet başvurusunda bulunmalarını istedi.

USULSÜZLÜKLERDE CEZAİ İŞLEM UYGULANACAK

Işıkhan, bu tür usulsüzlüklerin tespiti durumunda cezai işlemlerin uygulandığını belirtti ve Bakanlık olarak konuyu titizlikle takip ettiklerini ifade etti. “SGK ile anlaşmalı özel sağlık hizmet sunucularından alınan ilave ücretlerin SUT kapsamını aşmaması gerekmektedir. Aksi durumlarda vatandaşlarımızın şikayet başvurularını bekliyoruz.” dedi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.