Dursun Erkılıç

Dursun Erkılıç

CHP kazanı ve kazanmışlık sendromu!

CHP kazanı ve kazanmışlık sendromu!

Seçimlerin ardından kaynamaya başlayan CHP kazanının altına odun atan atana…

Gerçi pek çok isim gibi ünlü ceza hukukçumuz Prof. Ersan Şen, gazeteciler Can Ataklı ve Cüneyt Özdemir’in attığı odunlarla ‘kurultay pişiriliyor’ ama yaşananlar ve yapılan değerlendirmeler kayıt altına alınacak kadar önemli.

PROF. DR. ERSAN ŞEN

Türkiye’nin en ünlü hukukçuluğundan en sinirli ekran yüzüne dönüşen Prof. Ersan Şen, katıldığı bir televizyon programında moderatör ile giriştiği ağız dalaşını, ağız/burun girişme noktasına vardırmadan bitirdi ama dedikleri yine gündem oldu.

Şen, “Seçimleri gösterdiği üstün başarıyla kaybetmiş Sayın Kılıçdaroğlu ve ekibinin derhal istifa etmesi lazım” diyerek siyaseten bir çağrıda bulunda ama ardından yaptığı tıbbi tespit ile ortalığı Şen’lendirdi!

Ersan Şen, “Bu hafta antidepresan ilaçlarının tüketim sayısı artıyorsa sebebi Kılıçdaroğlu’dur” diyerek tıp tarihindeki yerini aldı!

Şaka bir yana Ersan hoca sinirli minirli ama birer cümle ile ortaya koyduğu gerçekler masaya yatırılacak türden…

GAZETECİ CAN ATAKLI

Ersan Şen, yukarıdaki tespitleri yapıp teşhisini koyarken “İktidar kaybettiğini çok iyi biliyor” diyenleri de işin içine katıyor mu bilemem ama CHP’ye yakınlığıyla bilinen gazeteci Can Ataklı’nın, “Bütün Türkiye'yi ayağa kaldırdılar. Neye sevindiniz bu kadar? Bu iktidar aslında seçimi kaybettiğini çok iyi biliyor.” ifadeleri, CHP kazanının altındaki ateşi söndürmekten çok körük etkisi yapıyor olsa gerek…

‘Adam’, beş yıllık iktidarı hem Meclis’te hem makamda beş yıllığına garantiye almış; o kaybediyor, hem milletvekili sayısı bakımından hem de cumhurbaşkanlığı seçiminde hüsrana uğramış olan parti ve genel başkanı kazanmış oluyor!

Bu kadar ince hesabın içinden ancak Muharrem İnce çıkar!

‘KAZANMIŞLIK SENDROMU!’

Siyasi partiler seçim sonrası durumu uyum sağlamaya çalışırken CHP içindeki hareketlilik, ‘kurultaylar partisi’ unvanına yakışır bir hal aldı…

‘Olağanüstü kurultay’ isteriz diyenden ‘yönetim istifa’ sloganlarına kadar pek çok ses CHP Genel Merkezi içinde yankılanıyor…

14 Mayıs sonrası makam masasına vurarak “Bur-da-yım” diye video çektiren Kılıçdaroğlu; 28 Mayıs sonrası, “Bur-da-yız” diyerek, Can Ataklı’yı haklı çıkaran bir ‘kazanmışlık sendromu’ sergilemişti…

CÜNEYT ÖZDEMİR’İN İDDİASI

Belki de haklıydı! Çünkü bir başka meslektaşımız Cüneyt Özdemir, “Atatürk mezarından çıksa gelse Kılıçdaroğlu ile yarışa girse kazanamaz” dedi.

Neden kazanamaz? Şundan:

“Mustafa Kemal Atatürk mezarından çıksa gelse CHP'ye, ya da İsmet İnönü çıksa gelse Kılıçdaroğlu ile yarışa girseler bu delege sistemiyle Kılıçdaroğlu kazanır.”

Evet, partinin delege yapısı Kemal Kılıçdaroğlu için bir ‘koruma kalkanı’ gibi…

***

Merhum Deniz Baykal’ın parti tüzüğünde yaptı(rdı)ğı değişiklikle ilgili bir yazı kaleme alırken, “Tüzüklerin Efendisi” başlığını kullanmıştım.

Buna rağmen koltuğunu koruyamamıştı Baykal…

Konuyu bazı hatırlatmalarla yine ele alırız. Bugünlük yeter…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dursun Erkılıç Arşivi