Orhan Kemal Erkılıç

Orhan Kemal Erkılıç

Dijital dönüşüm olmazsa…

Dijital dönüşüm olmazsa…

Türkiye, siyaset tartışmaktan hayatın diğer gerçeklerini konuşmaya vakit bulamıyor!

Oysa gözden kaçırılmaması ve geç kalınmaması gereken bazı konular var. “Dijital dönüşüm” bunların başında geliyor…

Bu yöndeki gelişmeler; gündelik yaşamda ve ekonomide yeni ‘kavram’ ve ‘ortamlar’ oluşturdu.

ÇOK YÖNLÜ GELİŞMELER…

Yapay zeka, robot, cobot, kuantum bilgisayar, dijital göçebelik, hibrit çalışma, çevrim içi toplantı bunlardan sadece birkaçı…

Bu ve benzeri hususları belki ileride başka yazılara konu yapabiliriz ama özellikle uzaktan/evden çalışma sisteminin bazı sektörlerde yüzde 70’i bulduğunu bilmek ve bunun gelecekte daha da yaygınlaşacağı öngörülerini dikkate almak zorundayız…

Gelişmelerin farkındaysak ‘dijital dönüşüm’ün gereklerini yerine getirmeliyiz.

ANKARA YİNE ÖNCÜ OLUYOR…

Başkentte; Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Stratejik Araştırmalar ve Verimlilik Genel Müdürü Prof. Dr. İlker Murat Ar, ASO Başkan Yardımcısı Ercan Ata, Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Osmanbeyoğlu, ASO 1. OSB Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Tütek, sanayiciler ve eğitime katılan firma yetkililerinin yer aldığı, “ASO Yetkinlik ve Dijital Dönüşüm Merkezi”nin (ASO Model Fabrika) 9. ve 10. Öğren Dönüş Programı Lansman Toplantısı vardı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Ankara Sanayi Odası işbirliğiyle sanayide verimliliği artırmak ve dijital dönüşümü hızlandırmak için kurulan “ASO Yetkinlik ve Dijital Dönüşüm Merkezi”, sanayide dijital dönüşümü hızlandırmaya büyük katkı sağlıyor.

ASO Başkanı Seyit Ardıç’ın vurguladığı gibi, “Model Fabrikalar, firma katılımcılarını sistematik için eğiten, koçluk yapan merkezlerdir.”

‘KOBİ’LER İÇİN KAÇIRILMAYACAK FIRSAT!..

Çağdaş sanayileşme ve üretim, ülkemizin yeni büyüme modelinin temelinde yer alacaksa dijital dönüşüm konusunda geç kalınmamalıdır. Giderek yaygınlaşan, “Kaynak verimliliğine dayanan yalın üretim” süreçleri gibi konular da bununla yakından ilgilidir.

Sanayiciler, dünyanın nereye gittiğini en iyi gören kesimdir. Bu bakımdan onlar dijital dönüşüm konusuna gereken önemi veriyor ama bu konu sanayiciler kadar ticaret erbabı esnaf ve sanatkarları da ilgilendiriyor.

Türk ekonomisinin bel kemiğini oluşturan KOBİ’ler yurt içi ve dışından sağlanan olanaklardan da faydalanmalıdır.

Şu gerçek unutulmamalı: Dijital dönüşüm olmazsa dijital yok oluş tehlikesi başlar!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Orhan Kemal Erkılıç Arşivi