Fransa, Gazze'deki sürgün çalışmalarını desteklemeyeceğini açıkladı

Fransa'nın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Nicolas de Riviere, İsrail'in Gazze halkını zorla yerinden etmesini desteklemeyeceklerini duyurdu.

Fransa, Gazze'deki sürgün çalışmalarını desteklemeyeceğini açıkladı
Yayınlanma:

Fransa'nın BM Daimi Temsilcisi Nicolas de Riviere, İsrail'in Gazze'deki Filistinlileri zorla yerinden etme çabalarını reddettiklerini açıklayarak konuyla ilgili detaylı bir açıklama yaptı. De Riviere, İsrailli yetkililerin Gazze'deki Filistinlilere yönelik "gönüllü göç" açıklamalarına dair sorusunu yanıtlarken, Fransa'nın toplumların zorla yerinden edilmesine karşı nettir ve bu durumun hem genel bir ilke olarak hem de özelde Gazze için geçerli olduğunu vurguladı.

Fransız temsilci, Gazze'de yaşayan insanların zorla yerinden edilmesine karşı olduklarını belirterek, Filistinlilerin Güvenli Şeridi'nde güvenli ve yaşanabilir koşullar altında kalabilmelerini sağlama amacında olduklarını ifade etti. Ayrıca, "Gazze'de insanların zorla yerinden edilmesini desteklemeyeceğiz. Amacımız, Filistinlilerin burada güvenli bir şekilde ve iyi koşullar altında yaşamaya devam etmelerini sağlamak." sözleriyle duruşlarını net bir şekilde ortaya koydu.

De Riviere, İsrail'in askeri operasyonlarının sonlandırılması gerektiğini belirterek, sivillerin hedef alınmaması ve Gazze'de yaşayan insanların barış içinde yaşayabilmesi için çaba sarf edilmesi gerektiğini dile getirdi. Aynı zamanda, BM Güvenlik Konseyi'nde alınan insani yardım kararlarının henüz uygulanamadığına dikkat çekti ve bu yardımların savaşın bir sonucu olarak değil, temeldeki siyasi sorunların çözülmesiyle birlikte ele alınması gerektiğini vurguladı.

Hamas'ın sivil yerleşimleri ve okulları kalkan olarak kullanma iddialarına da değinen de Riviere, bu tür durumlar söz konusu olduğunda şüphe durumunda bile sivillerin bulunduğu bölgelerin bombalanmaması gerektiğini belirtti. Son olarak, Gazze'de bulunan 2 milyon sivilin terörist olmadığını vurgulayarak, teröristlere karşı önlemler alınmasının yanı sıra sivillerin korunması gerektiğini ifade etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.