İsrail hastaneleri kuşattı

38 Gündür Gazze'yi yakıp yıkan, binlerce sivili öldüren İsrail, Gazze'nin kuzeyinde hastane bırakmazken ayakta kalan hastaneleri de kuşattı.

İsrail hastaneleri kuşattı
Yayınlanma:

Sivilleri öldüren, sivillerin yaşam alanı olan her yeri yok etmeye çalışan İsrail, hem mülteci kamplarına hem hastanelere hem okullara şiddetli bir şekilde acımasızca saldırmayı sürdürüyor.

HASTANELERDE DURUM VAHİM

Gazze’de birçok hastane İsrail’in kuşatması altında. İsrail; Şifa, Endonezya ve Kudüs Hastanesi olmak üzere birçok hastanenin çevresini kuşattı. Saldırıp yok etmeye çalıştığı ve çok sayıda Filistinlinin ölümüne sebep olduğu hastanelerde yönetimi de ele geçirmeyi hedefleyen İsrail, öldürdüğü Filistinlilerin gömülmesine dahi müsaade etmiyor. Elektriğin dahi olmadığı hastanelerde Filistinliler oldukça zorlu şartlar altında tedavi edilirken hayatını kaybedenler hastanenin bahçesinde kaderine terk edilmiş durumda. Filistinlilerin gömülmesine dahi müsaade edilmeyen Gazze’de bugün bir taksici infaz edilirken bir aktivist de canlı yayında, yaşanan vahameti aktarırken İsrail güçleri tarafından gözaltına alındı.

Dünya Sağlık Örgütü, Gazze'nin kuzeyinde hastane kalmadığını, Gazze'de bulunan toplam 35 hastanenin 22'sinin İsrail tarafından vurulduğunu ve 13'ünün tamamen hizmet dışı kaldığını aktardı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.