2023 LGS soruları ve cevapları açıklandı mı? 2023 LGS soruları ve cevapları ne zaman açıklanacak?

2023 LGS soruları ve cevapları açıklandı mı? 2023 LGS soruları ve cevapları ne zaman açıklanacak? İşte detaylar…

2023 LGS soruları ve cevapları açıklandı mı? 2023 LGS soruları ve cevapları ne zaman açıklanacak?
Yayınlanma:

LGS sorular ve cevapları yayınlandı mı, sorusunun cevabı sınavdan çıkan öğrenciler tarafından araştırılıyor. Milli Eğitim Bakanlığı meb.gov.tr adresi üzerinden 8. sınıf öğrencileri için temel soru kitapçığıyla birlikte 90 soruları cevap anahtarını erişime açacak. Sınavlarda ter döken öğrenciler ise sayısal ve sözel cevap anahtarlarını nasıl sorgulayabileceklerini araştırıyor. 2023 yılında toplam 1 milyon 236 binden fazla öğrenci sınavlarda ter döktü. Sınavda karşılarına çıkan soruların doğru yanıtlarını öğrenerek puan hesaplaması yapacak adaylar Bakanlığın resmi internet sayfasını sık sık ziyaret ediyor. LGS cevap anahtarı sayısal ve sözel bölüm olarak iki farklı adresten sorgulanacak. Öğrenciler sayfa sonunda doğru seçenekleri görüntüleyecek.

647c3bcc4e3fe119b8377e62.webp

LGS SORULARI VE CEVAPLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK

Türkiye genelinde Liselere Geçiş sınavı saat 09.30’da sözel oturum ile başladı. Öğrenciler birinci oturumda Türkçe, İnkılap Tarihi, Din Kültürü, Yabancı Dil sorularını cevaplandıracak.

İlk oturum saat 10.45 itibariyle sona erecek. İkinci oturuma kadar öğrenciler dinlenme fırsatı yakalayacak. MEB tarafından duyurulan sınav takvimine göre ikinci sayısal oturum saat 11.30’da başlayacak ve 80 dakika sürecek. Öğrenciler sınavdan saat 12.50 itibarıyla çıkış yapmaya başladı. Milli Eğitim Bakanlığı henüz LGS soruları ve cevaplarını içeren LGS temel soru kitapçığının yayınlanacağı tarihi ve saati duyurmadı. Ancak sınav sona erdikten sonra saat en geç en geç 15.00’a kadar LGS soruları ve cevaplarının açıklanması bekleniyor.

CEVAP ANAHTARI ADRESLERİ AKTİF HALE GELECEKTİR

Ortaokul 8. sınıf öğrenciler, sınav sona erdikten sonra meb.gov.tr adresinden yayınlanacak duyuruları takip edecek. Milli Eğitim Bakanlığı LGS cevap anahtarını resmi internet sayfasından erişime açacak. Temel soru kitapçığının ilk bölümünde sözel sorular, ikinci bölümde sayısal sorular ekranda yer alacak. Öğrenciler sırasıyla sözel bölümden Türkçe 20, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük 10, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 10, Yabancı Dil (İngilizce) 10 sorularının doğru yanıtlarını sayfanın en aşağı kısmından görüntüleyebilecek. İkinci bölüm olan sayısal cevap anahtarı da sözel bölümün altında bulunacak. Matematik dersinden 20, Fen Bilimleri oturumundan 20 sorunun cevap anahtarı yine bu bölümde bulunacak. LGS soruları ve cevapları ile ilgili duyuru geldikten sonra cevap anahtarı adresleri aktif hale gelecektir.

9e3ebd42-ozc1a5ffxl1tzecwcjhut.jpeg

“CEVAP SAYISININ ÜÇTE BİRİ ÇIKARILARAK BULUNUR”

Milli Eğitim Bakanlığı kılavuzunda yer alan bilgiye göre 3 yanlış cevaplanan soru 1 doğru yanıtı puan hesaplamasında saf dışı bırakacak. MEB’in yayınladığı kılavuzda “Her bir öğrencinin her bir alt testine ait ham puanı, ilgili teste ait doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının üçte biri çıkarılarak bulunur” ibaresi yer almaktadır.

Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun Merkez Sınav Kurulu kararı ile belirlenmesi sonucunda, soru/sorular iptal edilmeyecek, soru/soruların doğru seçenekleri dikkate alınmak suretiyle değerlendirmeye dâhil edilecektir.

DERSLERİN KATSAYI ORANLARI NEDİR?

Türkçe 4

Matematik 4

Fen Bilimleri 4

T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük 1

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 1

Yabancı Dil 1

4 Haziran günü gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sınavında kurallara uymadığı tespit edilen öğrencilerin sınavları geçersiz sayılacak ve puan hesaplaması yapılmayacak. Başvuru şartlarını sağlamayan adayın sınava katılması, cevap kağıdının eksik çıkması veya zarar görmüş olması, öğrencinin herhangi bir öğrenciden veya dokümandan kopya çektiğinin tespit edilmesi, geçerli kimlik belgesinin ibraz edilmemesi, başka öğrencinin sınav evrakının kullanılması, öğrencinin yerine başkasının sınava girmesi gibi durumlarda sınav geçersiz sayılacaktır.

SONUÇLAR İNTERNET ÜZERİNDEN ERİŞİME AÇILACAK

Milli Eğitim Bakanlığı sınavın sona ermesiyle değerlendirme işlemlerine başlayacak. Sonuçlar internet üzerinden erişime açılacak. Öğrencinin adresine veya mail adresine sonuçlar gönderilmeyecek. Merkezi sınav sonuçları 26 Haziran'da "https://www.meb.gov.tr" internet adresinde ilan edilecek. İnternet üzerinden duyurulan Sınav sonuç belgesi tebliğ hükmünde olacak.

647c3bcc4e3fe119b8377e64.webp

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.