2024 DGS sonuçları açıklandı

Binlerce adayın heyecanla beklediği 2024 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçları, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından açıklandı. İki yıllık üniversite eğitimlerini dört yıllık lisans eğitimine yükseltmek isteyen adaylar, sonuçlarını ÖSYM'nin sonuç sorgulama sistemi üzerinden öğrenebilecek.

2024 DGS sonuçları açıklandı
Yayınlanma:

30 Haziran’da yapılan DGS sonuçları, 10 Eylül 2024 saat 10.00 itibarıyla ÖSYM’nin resmi internet sitesinde erişime açıldı. Adaylar, T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden sonuçlarına ulaşabilecek.

DGS SONUÇLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

DGS sonuçlarını öğrenmek isteyen adaylar, ÖSYM’nin sonuc.osym.gov.tr adresine T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle giriş yaparak sonuçlarını sorgulayabilirler. Adaylar, sınav sonuçlarına kolayca erişerek yerleştirme sürecine bir adım daha yaklaşmış olacaklar.

DGS TERCİH SÜRECİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

DGS sonuçlarının açıklanmasının ardından gözler tercih sürecine çevrildi. ÖSYM, yerleştirme işlemleri için tercih tarihlerinin önümüzdeki günlerde duyurulacağını bildirdi. Adayların tercihlerde, 2024-DGS Başvuru Kılavuzu'nda yer alan ilke ve kurallara dikkat etmeleri gerekmekte. Ayrıca, tercih süresince yayımlanacak tablolardan faydalanmaları büyük önem taşıyor.

EĞİTİM HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.