100 kişiye mezar olan apartmana ilişkin karar çıktı!

6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde Diyarbakır'da yıkılan Hisami Apartmanı’na ilişkin açılan davada, sanıklara hapis cezası verildi.

100 kişiye mezar olan apartmana ilişkin karar çıktı!
Yayınlanma:

Depremde 100 kişinin hayatını kaybettiği ve 32 kişinin yaralandığı apartmanın yıkılmasıyla ilgili yargılanan 2 müteahhit ve 2 arsa sahibi, "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümü ve yaralanmasına neden olma" suçundan 17 yıl 6'şar ay hapis cezasına çarptırıldı.

DURUŞMA VE SANIKLARIN SAVUNMALARI

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, tutuklu bulunan müteahhitler Mehmet Ali Korkut ve Mehmet Meşe ile arsa sahipleri Nurettin Özcan ve Ahmet Özcan, SEGBİS aracılığıyla duruşmaya katıldı. Müştekiler, depremde kaybettikleri yakınları için adalet isterken, sanıkların cezalandırılmasını talep ettiler.

Sanık Mehmet Ali Korkut, suçsuz olduğunu öne sürerek tahliye ve beraatini istedi. Diğer sanık Mehmet Meşe, binanın zarar görmesinin daha sonra yapılan müdahalelerden kaynaklandığını iddia etti ve sağlığı nedeniyle cezaevinde kalamayacağını belirterek tahliye talebinde bulundu.

Arsa sahipleri Nurettin ve Ahmet Özcan ise inşaat sürecine müdahil olmadıklarını savunarak beraat talep ettiler.

MAHKEMEDEN AĞIR CEZA

Mahkeme, sanıkların "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümü ve yaralanmasına neden olma" suçundan hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. Müteahhitler Mehmet Ali Korkut ve Mehmet Meşe ile arsa sahibi Nurettin Özcan’ın tutukluluk halinin devamına hükmedilirken, Mehmet Meşe sağlık durumu gerekçesiyle tahliye edildi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.