28 Ağustos 2024’te neler yaşandı? 28 Ağustos’ta yaşanan önemli gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik…

28 Ağustos 2024’te neler yaşandı? 28 Ağustos’ta yaşanan önemli gelişmeler
Yayınlanma:

HAZIRLAYAN: YASİN ŞAHİN

Dünyadan gelişmeler

Uluslararası Para Fonu (IMF), Türkiye’de 2023 yılının ortalarından bu yana ekonomik politikalarda gerçekleştirilen dönüşümün, ülkenin genel politika karışımını sıkılaştırarak kriz risklerini önemli ölçüde azalttığını ve piyasalarda güveni artırdığını belirtti.

İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria’nın çeşitli kentlerinde bu sabah başlattığı "geniş çaplı" saldırılarda büyük tahribata yol açtı.

Türkiye’den gelişmeler

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ı arama çalışmaları sürerken Diyarbakır İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Selçuk Yıldırım, "Sonuca çok yaklaştık. Elimizde önemli deliller var, bulacağız" şeklinde bir açıklama yaptı. Ahbap Derneği Genel Başkanı Haluk Levent, Narin’in abisinin kolunda ısırık izleri bulunduğunu ve bu durumun adli tıpa intikal ettiğini belirtti. Aile bireyleri arasındaki ilişkilerin karışık olduğuna da dikkat çeken Levent, yetkililerin bu durumu da araştırdığını ve ifadelerde çelişkiler olduğunu söyledi.

Bartın'ın Amasra ilçesinde 2 çocuk annesi Ahsen Nur Paşalı, 7 yıldır kocasından şiddet gördüğünü belirterek sosyal medya üzerinden yardım talebinde bulundu. Ancak bu yardım çığlığından yalnızca 5 saat sonra, boşanma aşamasındaki kocasının silahlı saldırısına uğradı. Saldırı sonucu ayaklarından yaralanan Paşalı, yaşadığı dehşet anlarını gözyaşları içinde anlattı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ve Ticaret Bakanlığı tarafından genel ticaret sistemi kapsamında üretilen geçici dış ticaret verilerine göre, Türkiye'nin ihracatı 2024 yılı temmuz ayında artış gösterdi. Dış ticaret verileri geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 13,8 oranında artarak 22 milyar 510 milyon dolar olarak gerçekleşti. Aynı dönemde ithalat ise yüzde 7,8 oranında azalarak 29 milyar 805 milyon dolar seviyesine geriledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, bir sokak röportajında dile getirdiği ifadeler nedeniyle tutuklanan Dilruba Kayserilioğlu'na destek vermek amacıyla Aliağa Cezaevi'ne ziyaret gerçekleştirecek.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, bir diş hekimliği öğrencisinin Dünya Diş Hekimliği Kongresi'nde görev almak için yaptığı başvurunun, başörtüsü gerekçesiyle reddedildiği iddiaları üzerine "nefret ve ayrımcılık" suçundan soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Batı Şeria'da başlattığı yasa dışı operasyonların ve İsrail Dışişleri Bakanının, Gazze'deki uygulamaların Batı Şeria'ya da taşınacağı yönündeki açıklamalarının şiddetle kınandığını belirtti.

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara milletvekili İdris Şahin, Erdoğan'ın "Yokluk ve yoksullukların olduğu o eski günler artık bir daha gelmemek üzere tamamen geride kalmıştır" şeklindeki sözlerine yanıt vererek, haksız ve hukuksuz servet edinimlerinin geri alınması çağrısında bulundu.

Millî Savunma Bakanlığı (MSB), Edirne’de hudut birliklerinin gerçekleştirdiği operasyonla yasa dışı yollarla Yunanistan’a geçmeye çalışan 12 kişinin yakalandığını duyurdu. Yakalanan şahıslar arasında 3 kişinin FETÖ terör örgütü mensubu olduğu tespit edildi.

CHP Yüksek Disiplin Kurulu (YDK), parti genel merkezinde gerçekleştirdiği toplantıda Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a kınama cezası verdi.

Ankara’dan gelişmeler

Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde meydana gelen ölümlü trafik kazası, Konya Yolu üzerinde, Aselsan Yerleşkesi yakınlarında gerçekleşti. Kazada bir araç, seyir halindeki bir TIR'a arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle hurdaya dönen araçta, sürücü olay yerinde hayatını kaybetti.

Ankara'nın Gölbaşı ilçesi Karagedik Mahallesi'nde, 1 yaşındaki Enver Eren Karabacak, tandırdaki köz ateşine düşerek ağır yaralandı. Yaklaşık 10 dakika boyunca ateşin içinde kalan minik Enver, olayın ardından hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Ancak, 2 buçuk ay süren yaşam mücadelesi sonunda küçük çocuk hayatını kaybetti.

Ankara’da, ilaç tedavisi gören bir kişi, belediye otobüsünde şoför tarafından darp edildi. Olay, sabah saatlerinde Pursaklar - Ulus seferini gerçekleştiren 438 numaralı otobüste meydana geldi. EGO Genel Müdürlüğü, olayın ortaya çıkmasının ardından şoför hakkında hemen bir rapor hazırlandığını ve idari işlem başlatıldığını duyurdu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), yürüyen merdivenlere zarar verenlere karşı dikkat çekici bir uyarı kampanyası başlattı. Belediye, yürüyen merdivenlerin başlangıç noktalarına yerleştirilen afişlerle hem vatandaşların güvenliğini sağlamak hem de kamu mallarına zarar verilmesini engellemek amacıyla yaratıcı bir yöntem benimseyerek uyarı afişlerini yerleştirdi.

Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, seçim vaatleri arasında önemli bir yere sahip olan "Drift Alanı" projesinin çalışmalarını yerinde inceledi. Daha önce de Mamaklı vatandaşlar tarafından tartışılan "Drift Alanı" projesi hız kazandı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığının öncülüğünde yürütülen Kale Sağlıklaştırma Projesi devam ediyor. Büşkent'in tarihi mirası olan Ankara Kalesi, bu proje ile daha sağlam hale getirilecek.

Ankara'dan Kırşehir'in Kaman ilçesindeki ailesini ziyarete giden emekli zabıta memuru S.K., yaşadığı maddi sıkıntılar nedeniyle yaşamına son verdi.

Ankara Altındağ'da bulunan ve bir süredir tadilat nedeniyle kapalı olan Altınköy, altyapı ve üst yapı iyileştirmelerinin ardından yaklaşık 1 aydır ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Yenilenen Altınköy hem esnafı hem de vatandaşları memnun etti.

Ankara'nın Keçiören ilçesinde bir apartmanın teras katında henüz bilinmeyen bir nedenden yangın çıktı. Yangın kısa sürede paniğe neden oldu. Alevler, itfaiye ekiplerinin kısa sürede müdahalesiyle söndürüldü.

Spor dünyasından gelişmeler

Ankaragücü, Trendyol 1. Lig'e beklediği gibi bir başlangıç yapamamasının ardından kadrosunu güçlendirmek için bir adım attı ve Rumen sağ kanat oyuncusu Dorin Rotariu'yu transfer ettiğini resmen açıkladı. 29 yaşındaki futbolcu ile 1+1 yıllık sözleşme imzalandı.

UEFA Konferans Ligi play-off turu rövanş maçında Başakşehir, St. Patrick’s Athletic'i 2-0 mağlup ederek Konferans Ligi'nde oynamaya hak kazandı.

Trendyol 1. Lig’in 3. hafta erteleme maçında Sakaryaspor, Esenyurt’taki Necmi Kadıoğlu Stadyumu’nda Amed Sportif Faaliyetler ile golsüz berabere kaldı.

Gençlerbirliği, Almanya'nın 4. Lig ekiplerinden Wuppertaler SV'de forma giyen 19 yaşındaki sağ bek Emirhan Ünal'ı transfer etti. Kırmızı-karalı takım, genç oyuncuyla 3 yıllık sözleşme imzaladı.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.