4 Temmuz 2024’te neler yaşandı? 4 Temmuz’da yaşanan önemli gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik...

4 Temmuz 2024’te neler yaşandı? 4 Temmuz’da yaşanan önemli gelişmeler
Yayınlanma:

HAZIRLAYAN: YASİN ŞAHİN

Dünyadan gelişmeler

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde ateşkes müzakereleri için olumlu gelişmeleri memnuniyetle karşıladı.

Türkiye’den gelişmeler

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit Harekâtı Bölgesi'nde görevli İstihkam Uzman Çavuş Cebrail Acar'ın şehit olduğunu duyurdu. Bakanlıktan yapılan açıklamada, bugün bölücü terör örgütü mensuplarıyla yaşanan temasta Cebrail Acar'ın şehit olduğu, bu çatışma sırasında 2 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin 22 sanığın yargılandığı davada müşteki beyanları dinlendi. Sinan Ateş'in annesi Saniye Ateş, Devlet Bahçeli oğlumun katilini bulmalı. Oğlum kaç kez çelik yelekle dolaştı, gelinim neden çelik yelek kullanıyor? Kısasa kısas istiyorum, kanıma kan istiyorum” şeklinde konuştu. Saniye Ateş, duruşmanın sabah bölümünde fenalaşmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan'ın başkenti Astana'da düzenlenen Şanghay İşbirliği Örgütü Zirvesi'nde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, konuşmasında özellikle Gazze'deki duruma dikkat çekerek, İsrail'in durdurulması ve kalıcı ateşkesin sağlanması gerektiğini vurguladı.

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, CHP Lideri Özgür Özel'i bugün genel merkezde ziyaret etti. Özdağ, ziyaretinde Türkiye'deki sığınmacı ve kaçaklarla ilgili olarak hazırlanan bir dosyayı Özel'e verdi. Özdağ Türkiye'nin Ottowa anlaşmasından çekilmesini istedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Sinan Ateş davası ile ilgili Ankara Sincan'da gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Bu iş bir vicdan meselesidir. Vicdanı olmayanlarla olanlar ayrışacak.'' dedi.

Türkiye genelinde düzenlenen “Sibergöz-49”operasyonlarında neticesinde 29 ilde gerçekleştirilen çalışmalarda toplamda 110 şüphelinin yakalandığı belirtildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, FETÖ'ye yönelik operasyonların kararlılıkla devam ettiğini duyurdu. 29 ilde düzenlenen "KISKAÇ-20" operasyonlarında 108 şüpheli yakalandı.

Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde saat 18:51'de 3.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Kırıkkale'de Hacılar beldesinde meydana gelen trafik kazasında bir polis memuru hayatını kaybetti, iki kişi yaralandı. Hayatını kaybeden polis memuru defnedildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Kayseri'de yaşanan provokasyonla ilgili sosyal medyada provokatif paylaşımlar yaptıkları belirlenen ve izinsiz gösterilere katıldıkları tespit edilen toplam 10 şüphelinin tutuklandığını açıkladı.

Eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri Havalimanı'nda düzenlenen bir karşılamada aktif siyasi hayatını sonlandırdığını duyurdu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından düzenlenen iddianamede, Deniz Akkaya'ya "Altsoya karşı silahla kasten yaralama" suçundan 1 yıl 6 aydan 4 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep ediliyor.

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonunun (TŞOF) Olağanüstü Genel Kurulu, Ankara'da Congresium'da gerçekleştirildi. İki listenin yarıştığı genel kurulda Mehmet Yiğiner, büyük bir farkla seçimi kazandı.

Ankara'dan gelişmeler

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), sıcak yaz günlerinde başkentlilerin serinlemesi ve sıvı ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla ücretsiz soğuk organik limonata ikramına başladı. Ankara'nın nüfus yoğunluğunun fazla olduğu Kızılay Meydanı, Ulus Zafer Anıtı ve Atatürk Orman Çiftliği Doğal Yaşam Parkı'nda kurulan stantlarda, vatandaşlara soğuk limonata ikram ediliyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, sosyal medya üzerinden yaptığı duyuruda Bağdat Caddesi üzerinde İstiklal Marşı Caddesi kesişimindeki araç üst geçit köprüsü ile Uzay Çağı Caddesi kesişimindeki katlı kavşak yapım çalışmaları nedeniyle trafik düzenlemelerine gidileceğini açıkladı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Türkiye-Hollanda maçı öncesinde sosyal medya üzerinden heyecanını paylaştı ve tüm Ankaralıları maçı beraber izlemeye davet etti.

Ankara Mamak'ta çiftçilerin yoğun hasat mesaisi sürüyor. Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, biçerdövere çıkarak buğday hasadına katıldı ve çiftçilere destek oldu.

Keçiören Belediyesi Kariyer Ofisi, 13 Kasım 2019'dan bu yana Ankara'da "Doğru işe doğru insan" felsefesiyle hem iş arayanlara hem de işverenlere ücretsiz insan kaynağı desteği sağlıyor. Belediye Başkanı Dr. Mesut Özarslan'ın göreve başladığı yeni dönemde ise iş başvuruları ve işe yerleştirmeler artarak devam ediyor.

Ankara Vali Yardımcıları ve Kaymakamlar Toplantısı, Ankara Valisi Vasip Şahin'in başkanlığında bugün gerçekleştirildi. Toplantıda; güvenlik ve asayiş konuları başta olmak üzere ilçelerle ilgili genel konu ve sorunlar ele alındı.

AK Parti Çankaya İlçe Gençlik Kolları Başkanı Veysel Alperen Keskin, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, görevinden ayrıldığını duyurdu.

Spor dünyasından gelişmeler

Hollanda-Türkiye maçının hakemi Fransız Clement Turpin oldu.

Litvanya'da gerçekleştirilen Avrupa Gençler Yüzme Şampiyonası'nda büyük bir başarıya imza atıldı. Erkekler 1500 metre serbest stil yarışında Kuzey Tunçelli, 14:41.89'luk derecesiyle dünya gençler rekorunu kırarak adını tarihe yazdırdı. Bu muazzam performans, Tunçelli'nin üst üste ikinci kez Avrupa şampiyonu olmasını sağladı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin yeniden aday olmak için çalışmalara başladığı bildirildi.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.