AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten İsrail’in Lübnan’a yönelik siber saldırısına sert tepki: "Netanyahu savaşı yaymak istiyor"

İsrail’in Lübnan’a yönelik düzenlediği siber saldırıya Türkiye’den ilk tepki, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten geldi. Çelik, yaptığı açıklamada İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’yu sert bir dille eleştirerek, "Netanyahu, uluslararası baskıları hafifletmek için savaşı genişletmek istiyor" ifadelerini kullandı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten İsrail’in Lübnan’a yönelik siber saldırısına sert tepki: "Netanyahu savaşı yaymak istiyor"
Yayınlanma:

Çelik, Lübnan’da acil durum ilan edilmesine yol açan bu siber saldırının, elektronik cihazların hacklenerek patlayıcı olarak kullanılmasını içerdiğini belirtti. "Bu tür saldırılar, insanlık adına büyük bir tehdit oluşturuyor. İsrail’in hesap vereceği günler gelecek" diyen Çelik, Türkiye’nin bu duruma karşı tavrının insanlık adına en doğru tutum olduğunu vurguladı.

Lübnan’ın güneyindeki bölgelerde, sahipleri tarafından kullanılan bazı çağrı cihazlarının İsrail tarafından hacklenerek patlatıldığı olayda çok sayıda Lübnanlının yaralandığı açıklandı. Özellikle Hizbullah mensuplarının hedef alındığı belirtilen bu saldırıda, biri çocuk olmak üzere 9 kişi hayatını kaybetti, 200'ü ağır olmak üzere yaklaşık 2800 kişi yaralandı.

Netanyahu’nun savaşı genişletme hamlesinin, Hamas ile yapılan ateşkesin uluslararası baskılarını hafifletmeye yönelik olduğu ifade edilirken, Çelik, "İsrail'in bu eylemleri, Gazzeli kardeşlerimizin direnişine haklılık kazandırıyor" dedi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.