Danıştay'dan yemek kartları için önemli karar

Danıştay, uzun süredir devam eden yemek yardımı davasında nihai kararını açıkladı. Bu karara göre, işverenlerin çalışanlarına yemek kartlarıyla sağladıkları yemek yardımları, yeniden sigorta priminden muaf tutulacak.

Danıştay'dan yemek kartları için önemli karar
Yayınlanma:

Daha önce, yemek kartlarıyla yapılan yardımlar ayni yardım olarak değerlendiriliyor ve prim hesaplamalarına dahil edilmiyordu. Ancak, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 2022 sonunda yayınladığı genelge ile bu durumu değiştirmiş ve günlük belirlenen sınırı aşan yardımlardan sigorta primi alınacağını belirtmişti. Bu değişiklik, işverenler arasında huzursuzluğa yol açmış ve çalışanların yemek yardımlarını kısıtlamıştı.

PRİM MUAFİYETİ YENİDEN GEÇERLİ

Milliyet gazetesinden Cem Kılıç'ın haberine göre, Danıştay, SGK'nin genelgesindeki yemek kartlarıyla ilgili maddelerin 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’na aykırı olduğuna karar vererek iptal etti. Böylece, yemek yardımlarının sigorta primine tabi tutulmamasıyla ilgili eski düzenleme tekrar yürürlüğe girmiş oldu.

İŞVERENLER İÇİN RAHATLATAN KARAR

Bu karar, işverenlere yemek yardımlarında ek prim maliyeti olmadan çalışanlarına daha fazla destek verme imkanı sunuyor. Ayrıca, SGK’nin iptal kararına uygun yeni bir genelge hazırlığı içinde olduğu bildiriliyor. Bu gelişme, genelgeye karşı yapılan tüm işlemleri ortadan kaldırarak eski hukuki duruma dönüş sağladı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.