Ankaralılar ne yaptı?

Türkiye’nin Başkenti Ankara sporla dolu bir haftayı daha geride bıraktı. Başkentin futboldan, basketbola, voleyboldan hentbola kadar birçok takımı sahalarda ter döktü. Genelde başarılı bir haftayı geride bırakan Ankara takımlarını değerlendirmeye aldık.

Ankaralılar ne yaptı?
Yayınlanma:
Güncelleme:

OĞUZ ACAR

Hiç kuşkusuz yılın en büyük üzüntüsü Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav’ın hayatını kaybetmesiydi. Başkan İlhan Cavcav o kadar büyük bir etki bıraktı ki giderken uzun yıllar bu etkiden kurtulamayacağız. Çünkü Türk futbolunda bıraktığı izler kolay kolay silinmeyecek. Bir göz odada başlayan Gençlerbirliği’nin macerası çığ gibi büyüdü ve Gençlerbirliği şimdi öyle bir tesise sahip olduğu insan imreniyor. Mekanın cennet olsun büyük başkan.

TÜRK FUTBOLUNUN DUAYENLERİNDENDİ

İlhan Cavcav hiç kuşkusuz Türk futbolunun Süleyman Seba’dan sonra gelen en büyük duayenlerinden birisiydi. Özellikle Başkan Cavcav yaptığı transferlerle Türk futboluna adını altın harflerle yazdırdı. Afrika’dan sudan ucuza transfer ettiği oyuncuları dört büyük takıma milyonlarda liraya satarak hem kulübün kasasını doldurmuş, hem de transfer nasıl yapılır bunun en güzel dersini vermiş gerçek bir duayendi.

OSMANLI İNTİHAR ETTİ

Süper Lig’in ilk haftasında kendi sahasında son haftaların başarılı ekibi Antalyaspor ile karşı karşıya gelen Osmanlıspor adeta intihar etti. Son iki dakika 1-0 önde giren mor siyahlılar son iki dakikada kalesinde 2 gol birden görerek haftanın şaşkınlık yaratan takımı oldu. Son üç maçını kaybeden Osmanlılar’da gidişat iyi görünmüyor. Eğer bu kötü gidişat devam ederse takımda birçok değişiklik olması gündeme gelir. Osmanlılar son maçta da görüldüğü üzere gol yollarında büyük sıkıntı çekiyor ve iyi bor golcüye ihtiyacı olduğu kesin.

GENÇLERİN MAÇI ERTELENDİ

Başkentin bir diğer Süper Lig temsilcisi Gençlerbirliği’nin, Gaziantepspor ile oynayacağı maç Başkan İlhan Cavcav’ın vefatı nedeniyle ileriki bir tarihe ertelendi. Gaziantep’e ikinci yarının ilk maçını oynamak için gelen Gençler üzücü haberi burada aldı ve Türkiye Futbol Federasyonu’na yaptığı başvuru sonucu maçın ertelenmesini sağladı ve Başkente geri döndü. Maçın ne zaman oynanacağı henüz belli değil TFF bununla ilgili kararını ilerleyen haftalarda verecek.

ANKARAGÜCÜ BERABERE

Türkiye Futbol Federasyonu 2. Lig Kırmızı Grup 19. haftasında MKE Ankaragücü ile Kırklarelispor Ankara 19 Mayıs Stadı'nda bir araya geldi. Karşılaşma beraberlik ile sonuçlandı. Mücadelenin ilk gölü Ankaragücü’nden Muharrem Ozan Cengiz’in 34. dakikada ayağından gelirken, Kırklarelispor’un beraberlik golünt 58. Dakikada Soner Birinci attı. Ankaragücü son iki haftada aldığı beraberliklerle grup liderliğini elinin tersiyle itmiş oldu.

HACETTEPE SPOR VURGUN YEDİ

Türkiye Futbol Federasyonu 2. Lig Beyaz Grup 18. haftasında Hacettepe Spor ile Nazilli Belediyespor Cebeci İnönü Stadı'nda bir araya geldi. Karşılaşmayı Nazilli Belediyespor 1-0 kazandı. Ligin alt sıralarından kurtulma yolunda büyük önem taşıyan mücadelede ev sahibi Hacettepe Spor ortaya koyduğu oyunla hayal kırıklığı yarattı. Konuk ekip Nazilli Belediyespor’un tek golünü 77. dakikada Semih Ergül kaydetti. Hacettepe oynadığı 18 maç sonunda topladığı 18 puanla ligde 14’ sırada bulunuyor.

BUGSAŞ SPOR TEK GOLLE GALİP

Türkiye Futbol Federasyonu 2. Lig Kırmızı Grup 19. haftasında Bugsaş Spor ile İnegölspor Ankara Ostim Stadı'nda bir araya geldi. Karşılaşmayı Bugsaş Spor 1-0 kazandı. Bugsaş Spor’un tek sayısı 71’nci dakikada Okan Baydemir’in ayağından geldi. Ligde orta sıralarda bulunan Bugsaş Spor oynadığı 19 maç sonunda topladığı 24 puanla ligde 10’ncu sırada yer alıyor. Maç boyunca rakibine oranla ortaya iyi bir futbol ortaya koyan Bugsaş Spor galibiyeti hak eden taraftı.

KEÇİÖRENGÜCÜ 5 - OFSPOR 0

Türkiye Futbol Federasyonu 2. Lig Beyaz Grup 19. haftasında Keçiörengücü ile Ofspor Ankara Aktepe Stadı'nda bir araya geldi. Karşılaşmayı Keçiörengücü 5-0 kazandı. Ligin son sırasındaki rakibine adeta gol olup yağan Keçiörengücü şampiyonluk iddiasını da sürdürmüş oldu. Keçiörengücü’nün gollerini dakika 11 ve 49 Umut Pusat, dakika 55, Timur Kosovalı, dakika 58 Yıldıray Koçal ve dakika 74 Bora Yelken attılar. Keçiörengücü bu sonucun ardından oynadığı 19 maç sonunda topladığı 34 puanla ligde 5. nci sırada bulunuyor. Keçiörengücü geçen haftayı 6. ncı sırada kapatmıştı.

ANKARA DEMİRSPOR 1 PUANLA DÖNÜYOR

Türkiye Futbol Federasyonu 3. Lig 1. Grup 21. haftasında Kocaelispor ile Ankara Demirspor Kocaeli’nde karşı karşıya geldi. Karşılaşma beraberlik ile sonuçlandı. Karşılaşmanın bütün golleri ilk yarıda gelmesi ilginçliğin bu kadarı da olmaz dedirtti. Ankara Demirspor ligin orta sıralarında yer alırken geçen hafta 8’nci sırada bitiren Demirspor’un bu hafta da sıralaması değişmedi. Ankara Demirspor oynadığı 20 maç sonunda topladığı 27 puanla 8’nci sırada kendine yer buldu.

ETİMESGUT HAYAL KIRIKLIĞI YARATTI

Türkiye Futbol Federasyonu 2. Lig Kırmızı Grup 19. haftasında Etimesgut Belediyespor ile Niğde Belediyespor Etimesgut Kemal Atatürk Stadı'nda bir araya geldi. Karşılaşma beraberlik ile sonuçlandı. İkinci yarıya yaptığı transferlerle şampiyonluk iddiası ile başlayan Etimesgut büyük hayal kırıklığı yarattı. Ortaya konulan kötü futbol maçı izlemeye gelen seyircilerde tam bir hayal kırıklığı yarattı. Etimesgut Kırmızı Grup’ta lider Gümüşhanespor’un 14 puan gerisine düştü. Etimesgut 19 maç sonunda topladığı 26 puanla ligde 8’nci sırada bulunuyor.

ADLİYESPOR VURGUN YEDİ

Bir diğer Başkent temsilcisi Adliyespor farklı yenilgiye engel olamadı. TFF 3. Lig 3. Grup 19. haftasında Darıca Gençlerbirliği ile Adliyespor Darıca İlçe Stadı'nda bir araya geldi. Karşılaşmayı ev sahibi Darıca Gençlerbirliği 3-0 kazandı. Ligde zirve mücadelesi veren ev sahibi ekip her iki yarıda attığı gollerle rahat bir galibiyete imza atarak zirve takibini sürdürdü.

baskentin-takimlari1.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.