Bakan Göktaş, engelliler için yeni projeyi duyurdu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, gündüzlü bakım merkezlerinin kapasitelerini artırmak ve sunulan hizmetlerin kalitesini yükseltmek amacıyla 7 pilot gündüzlü bakım merkezinde yeni bir proje başlattıklarını açıkladı. Bakan Göktaş, yaptığı yazılı açıklamada, engellilerin ailelerinin yanında yaşamlarını sürdürebilmelerini sağlayan toplum temelli bakım hizmetlerini geliştirmeye devam ettiklerini belirtti.

Bakan Göktaş, engelliler için yeni projeyi duyurdu
Yayınlanma:

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, engelli yakınlarına sahip ailelerin bütünlüğünü koruyarak engellilerin sosyal hayata daha aktif katılımını sağlamayı hedeflediklerini vurguladı. Bu kapsamda, gündüzlü bakım merkezlerinin engellilerin aileleriyle birlikte yaşamlarını sürdürmeleri için önemli bir rol üstlendiğini ifade etti.

136 GÜNDÜZLÜ BAKIM VE REHABİLİTASYON MERKEZİ HİZMETTE

Göktaş, şu anda 136 gündüzlü bakım ve rehabilitasyon merkeziyle engelli vatandaşlara hizmet verdiklerini hatırlatarak, bu merkezlerde engelli bireylerin yaşam kalitelerinin artırılması, psikolojik ve sosyal ihtiyaçlarının karşılanması, sosyalleşmelerine ve boş zamanlarını değerlendirmelerine katkı sağlandığını belirtti. Ayrıca, ailelere rehberlik ve danışmanlık hizmetleri de sunuluyor.

YENİ PROJE İLE HİZMET KALİTESİNİN ARTIRILMASI

Bakan Göktaş, gündüzlü bakım merkezlerinin kapasitesini ve sunulan hizmetlerin kalitesini artırmak amacıyla "Engelli Bireylere Yönelik Gündüzlü Bakım ve Rehabilitasyon Merkezlerinde Sunulan Hizmetlerinin Niteliğinin ve Kurumsal Kapasitesinin Geliştirilmesi Projesi"ni başlattıklarını duyurdu. Bu proje kapsamında, Ankara, Antalya, Aydın, İstanbul, Mersin ve Sakarya'daki 7 pilot gündüzlü bakım merkezinde özel eğitim öğretmenleri görev alacak ve engelli bireylere yönelik kişisel gelişim ve mesleki eğitimler verilecek.

HİZMET İÇİ EĞİTİMLER VE İHTİYAÇ ANALİZİ

Göktaş, merkezlerde görevli meslek personeline yönelik hizmet içi eğitimler düzenleneceğini ve 28 merkezi kapsayacak şekilde ihtiyaç analizi yapılacağını söyledi. Elde edilecek verilerle, gündüzlü bakım hizmetlerinde gerekli iyileştirmelerin tespit edilip hizmetlerin niteliğinin artırılacağını ifade etti.

KEÇİÖREN GÜNDÜZLÜ BAKIM REHABİLİTASYON MERKEZİ'NDE İLK EĞİTİMLER BAŞLADI

Proje kapsamında ilk olarak Keçiören Gündüzlü Bakım Rehabilitasyon Merkezi'nde akademisyenler tarafından istihdamı kolaylaştırıcı kişisel gelişim eğitimlerine başlandığını belirten Göktaş, eğitimlerin engelliler ve aileleri tarafından memnuniyetle karşılandığını vurguladı. Göktaş, "Hizmet sunduğumuz bireyler ve ailelerinden aldığımız olumlu dönüşler neticesinde gündüzlü bakım merkezlerinde sunulan hizmetlerin niteliğini artırarak ülke genelinde yaygınlaştıracağız." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.