Bakan Işıkhan'dan emekli ve asgari ücretliye net cevap!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, son günlerde merakla beklenen asgari ücret konusunda açıklamalarda bulundu.

Bakan Işıkhan'dan emekli ve asgari ücretliye net cevap!
Yayınlanma:
Güncelleme:

Bakan Işıkhan, TBMM'de gazetecilere verdiği demeçte, ekonomik göstergelerin olumlu seyrettiğini belirterek, yeni bir asgari ücret artışının şu anda gündemlerinde olmadığını vurgulayarak aralık ayında bu konuda tekrar bir araya gelmeyi planladıklarını dile getirdi.

EMEKLİYE REFAH PAYI KONUSU

Bakan Işıkhan ayrıca, emekliye refah payının gündemlerinde olmadığını net bir şekilde ifade etti. Bu konuda herhangi bir çalışmanın yapılmadığını belirten Işıkhan, emeklilerin mevcut durumlarıyla ilgili herhangi bir değişiklik planlarının bulunmadığını da dile getirdi.

EKONOMİK DURUM VE GELECEK PLANLAMALAR

Türkiye ekonomisinin güçlü bir performans sergilediği bu dönemde, hükümetin enflasyonu kontrol altına alma ve ekonomik istikrarı sağlama hedefleri öne çıkıyor. Bu çerçevede asgari ücret gibi önemli konuların da dikkatle ele alındığı ve gelecek planlamalarının yapıldığı belirtiliyor.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ da benzer şekilde, asgari ücrete dair herhangi bir ara zam çalışmasının olmadığını vurguladı. Dağ, enflasyonun düşürülmesi konusunda mücadelelerinin öncelikleri olduğunu ve bu doğrultuda önümüzdeki aylarda enflasyondaki düşüşün görülmeye başlanacağını ifade etti. Hamza Dağ, temmuz ayında da asgari ücretle ilgili herhangi bir sürecin olmayacağını belirtti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.