Bakan Tekin'den öğretmen atamalarına ilişkin önemli açıklama!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamalarında yeni bir mülakat sistemininin gerçekleştirileceğini açıklamıştı. Tekin, mülakat detayları hakkında bilgi verdi.

Bakan Tekin'den öğretmen atamalarına ilişkin önemli açıklama!
Yayınlanma:
Güncelleme:

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "İstihdam ettiğim öğretmeni görmek zorundayım" diyerek, yeni mülakat düzenlemesinin getirileceğini belirtmişti. Tekin, jüri üyelerinin kimin sınava gireceğini bilmeyeceğini ve mülakatın kamera kaydına alınacağını açıkladı.

12 Mayıs'ta katıldığı bir TV programında, eski Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bu yıl alınacak öğretmenler için "Mülakat olmayacak artık Kamu Personel Seçme Sınavı puanına göre çok hızlı şekilde atamasını gerçekleştireceğiz. Nasıl engelli öğretmenleri 1 hafta içerisinde atadıysak, dolayısıyla 1 hafta 10 gün içerisinde öğretmen ataması gerçekleşecek. Yani tek kriter KPSS olacak" ifadelerini kullanmıştı.

"ADİLLİK İÇİN NE GEREKİYORSA BU TEDBİRLERİ ALALIM DİYORUM"

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, mülakatın devam edeceğini ancak sistemi revize edeceklerini açıklayarak, "Mülakat sistemine ilişkin "Siz nasıl çocuğunuzu bir okula yazdırırken öğretmeni görüyorsanız ben de size mahçup olmamak için istihdam ettiğim öğretmeni görmek zorundayım. Bundan daha doğal bir şey yok ve ben size açık çek veriyorum. Objektiflik için adillik için ne gerekiyorsa bu tedbirleri alalım diyorum" ifadelerini kullandı.

YENİ MÜLAKAT SİSTEMİ NASIL OLACAK?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin yeni mülakat sistemi hakkında DW Türkçe'ye konuştu. Tekin, şu bilgileri verdi:

"Aday kimin huzurunda mülakata gireceğini bilmiyor. Jüri üyeleri kimin mülakata gireceğini bilmiyor. Aday, cevaplarını sınavın son 5 dakikası kağıda yazıp 'şunları söyledim' diye altına imza atıyor. Tüm bunlarla birlikte kamera kaydı alacağız.

Kamera, mülakatı yapanlar için de bir denetim mekanizması. Onları da denetlemiş olacağız.

Bu anlattıklarım dışında öneriniz varsa, objektif ve adil olduğuna inanıyorsanız, getirin onu da uygulayalım. Buna neden itiraz ediyor insanlar, anlamıyorum."

2023-2024 ÖĞRETMEN ATAMALARI NE ZAMAN?

Yeni öğretmen ataması takvimi ekim sonunda yayımlanacak. 2023-2024 yılı bahar dönemi eğitim öğretim yılı başlarken de yeni öğretmen atamaları yapılacak.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum