Ankara'da Cuma Namazı saat kaçta? Mübarek Cuma namazı ne zaman? 6 Ekim 2023 Başkent Ankara cuma namazı saat kaçta?

Bugün cuma ezanı vakti ne zaman? Türkiye’nin başkenti Ankara’da ilçe ilçe Cuma namazı saatleri İl il Peki, 6 Ekim 2023 cuma namazı vakti saat kaçta?

Ankara'da Cuma Namazı saat kaçta? Mübarek Cuma namazı ne zaman?  6 Ekim 2023 Başkent Ankara cuma namazı saat kaçta?
Yayınlanma:

İşte Ankara ve ilçelerinde cuma saatleri...Diyanet bilgileri paylaştı. Türkiye’nin başkenti Ankara’da ilçe ilçe Cuma namazı saatleri İl il Peki, 6 Ekim 2023 cuma namazı vakti saat kaçta? İşte Ankara ve ilçelerinde cuma saatleri...

CUMA NAMAZI SAATİ KAÇTA, 6 EKİM 2023 CUMA VAKTİ NE ZAMAN?

Cuma namazı saatleri Diyanet tarafından paylaşılan namaz vakitleri içerisinde yerini aldı. İstanbul, Ankara, İzmir ve diğer tüm illerde ibadet görevini yerine getirecek olanlar camilere akın edecekler. Cuma namazı saati içerisinde namaz kılacak olanlar kısıtlamadan muaf tutulacaklar. İşte bazı illerdeki o vakitler…

ANKARA CUMA VAKTİ 12:42

Akyurt 12:41

Beypazarı 12:46

Çubuk 12:41

Haymana 12:43

Kahramankazan 12:43

Polatlı 12:45

CUMA NAMAZI KAÇ REKATTIR?

Cuma namazının farzı iki rekâttır. Bunun yanında farzdan önce dört rekât, farzdan sonra dört rekât olmak üzere sekiz rekât da sünneti vardır (Kâsânî, Bedâî’, I, 269).

İmam Ebû Yusuf’a ve İmam Muhammed’e göre ise farzdan sonra kılınacak sünnet bir selamla dört ve bir selamla iki rekât olmak üzere toplam altı rekâttır. Bu görüşün Hz. Ali’den rivayet edildiği nakledilmektedir (Kâsânî, Bedâî’, I, 285).

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.