Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: "Barış, Filistin halkının haklı talepleri karşılanarak sağlanabilir"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İsrail’in Gazze'ye yönelik saldırılarına sert tepki göstererek, Filistin halkının haklı mücadelesine destek mesajı verdi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: "Barış, Filistin halkının haklı talepleri karşılanarak sağlanabilir"
Yayınlanma:

Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada Yılmaz, Gazze'de on binlerce çocuğun ve masum sivilin gözler önünde katledildiğini, halkın yaşam koşullarının sistematik bir şekilde yok edilerek toplu bir imha girişimiyle karşı karşıya kaldığını vurguladı.

Yılmaz, Filistin’in direnişinin, İsrail’in en gelişmiş teknolojilerle yaptığı saldırılara rağmen kırılmadığını ve asla kırılmayacağını belirtti. İsrail'in liderleri hedef alarak Filistin halkının iradesini yok etmeye çalıştığını ifade eden Yılmaz, "Filistin halkının direnişi kahramanca devam ediyor ve etmeye de devam edecek" dedi.

Ayrıca, barışın ve huzurun, daha fazla kan dökülerek değil, Filistin halkının meşru taleplerinin karşılanmasıyla mümkün olabileceğine dikkat çekti. Yılmaz, "Bir an önce ateşkes sağlanmalı, insani yardım kesintisiz olarak Gazze’ye ulaştırılmalı ve 1967 sınırlarını temel alan iki devletli çözüm uygulanmalıdır" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türkiye'nin, Filistin davasını en güçlü şekilde savunmaya devam edeceğini vurgulayan Yılmaz, uluslararası topluma, insanlık değerlerine ve uluslararası hukuka saygı gösterme çağrısı yaptı. Türkiye’nin, mazlum Filistin halkının yanında olmaya kararlılıkla devam edeceğini sözlerine ekledi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.