Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’dan kamuya alım yanıtı: Kamuya eleman alınmayacak değil…”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TV100 canlı yayınında kamuda tasarruf tedbirleri ve kamu istihdamı hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’dan kamuya alım yanıtı: Kamuya eleman alınmayacak değil…”
Yayınlanma:

Yılmaz, kamuya eleman alımına yönelik kısıtlamaların olmadığına dikkat çekerek, "Emekli sayısı, vefat edenler, istifa gibi nedenlerle oluşan açığın tamamı kadar yeni istihdam yapılabilecektir. Ancak bu sayıyı aşmamayı hedefliyoruz" dedi. Kamuda yaklaşık 5 milyon çalışan bulunduğunu ve kamu hizmetlerinin aksamaması için geçici süreliğine bu sınırın getirildiğini belirtti.

Makam araçlarıyla ilgili tasarruf tedbirleri kapsamında kimlerin makam aracı kullanabileceğinin kanunla belirlendiğini hatırlatan Yılmaz, zamanla kanunun ötesine geçen uygulamaların mali yükler getirdiğini söyledi. Bu durumu tasarruf genelgesiyle kanuni sınırlara geri çekmeyi amaçladıklarını ifade etti. Yılmaz, kurumların bir araç havuzu oluşturarak ihtiyaçların buradan karşılanacağını ve zorunlu haller dışında yerli araç kullanımının teşvik edileceğini belirtti.

Toplu taşıma konusunda kamu çalışanlarına yönelik destekler hakkında da bilgi veren Yılmaz, güvenlik açısından riskli bölgelerde kontrollü yaklaşımlar sergileneceğini belirtti. Hazine ve Maliye Bakanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı'nın bu uygulamaya geçtiğini ve bunun yaygınlaştırılacağını ifade etti. Toplu taşıma imkanı olmayan yerlerde mevcut uygulamaların devam edeceğini, toplu taşıma kullanan kamu çalışanlarına ise çeşitli destekler sunulacağını söyledi.

Tasarruf tedbirlerinin bütçeye katkısı hakkında da konuşan Yılmaz, Eylül ayında güncellenecek Orta Vadeli Program (OVP) ile birlikte bütçe açığı, cari denge ve makro tahminlerle ilgili rakamların netleşeceğini ifade etti. Bu tasarruf paketi ve diğer reformların etkilerinin topluca değerlendirileceğini belirten Yılmaz, gelir tarafında tahsilat oranının artırılması ve kayıt dışılığın azaltılması gibi önlemlerle de bütçe dengesinin iyileştirilmesinin hedeflendiğini söyledi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.