Dalakçılılar gurbette hasret giderdiler

Köyümüz DALAKÇI Dergisi ile Dalakçı Köyü Muhtarlığının ortaklaşa tertiplediği “Gurbette Hasret Gecesi” yoğun katılımıyla bu yıl Ankara Bera Otel Balo Salonu’nda gerçekleştirildi.

Dalakçılılar gurbette hasret giderdiler
Yayınlanma:
Güncelleme:

ÖZEL HABER

ORHUN YILDIZ

GECEYE YOĞUN KATILIM

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan geceye, AK Parti Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan, Kırşehir Eski Milletvekili Metin Çobanoğlu, Eski Kırşehir Milletvekili Hüseyin Bayındır, Eski Kırşehir Milletvekili Sabri Yavuz, Kütahya Vali Yardımcısı Arif Yalçın, Mucur Kaymakamı Muhammet Önder, Çankaya Kaymakamı Kadir Çakır, Kırşehir Eski Belediye Başkanı Halim Çakır, Boztepe Belediye Başkanı Ramazan Aydın, İl Genel Meclis Başkanı Meclisi Barbaros Dulkadiroğlu, Ziraat Oda Başkanı Aydın Altınok, KIR-DER Başkanı Lokman Yıldırım, Mucurlular Derneği Başkanı İzzet Güner, Noterler Derneği Başkanı Rifat Ertem, Hava-İş Ankara Şube Başkanı Yasin Özer, Kırşehir Esnaf Sanatkarlar Odası’na bağlı Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Tekin, Kırşehir Esnaf Sanatkarlar Odası ve Maden İşleri Odası Başkan Vekili Abdurahman Şahinoğlu, Kırşehir Esnaf Sanatkarlar Odası ve Lokantacılar Kasaplar Odası Başkanı Hasan Ünlü, Budak Köyü Dernek Başkanı Mali Müşavir Özgür Ekim, Kabaca Köyü Dernek Başkanı Ali Mert, Kargın Yenice Kabaca Köyü Dernek Başkanı Gazi Baran ile çeşitli basın kuruluşlarıyla birlikte STK temsilcileri ve 600'e yakın hemşeri topluğu katıldı.

dalakci-koyu-(6).jpg

ÇOK ANLAMLI BERABERLİK

Gecenin açılış konuşmasını Köyümüz DALAKÇI Dergisi Editörü Murat Köksal yaptı. Murat Köksal katılımlarından dolayı herkese teşekkür ederek, “Bu akşam yine her zaman olduğu gibi kalabalık bir hemşeri topluluğu ile bir araya geldik. Sanki onlarca yıl berabermişiz gibi ama sanki yıllarca ayrı kalmışız gibi hasretle, muhabbetle ve heyecanla beraberiz. Geçen yıllar içerisinde hayatımızdaki değişikliklere rağmen yine bir aradayız. Bu beraberlik çok anlamlı ve önemlidir. Bu bir güven, sevgi ve değerlerde ortaklaşma anlamını taşımaktadır. Bu beraberlik duygusu birimiz hepimiz, hepimiz birimiz için duygu ve coşkunun devamı anlamındadır. Bu beraberlik hemşerilerimizin, insanlarımızın, emeğin özgürleşmesi idealinde paylaşılan dostluğun, bağlılığın devamı anlamındadır.

GÜZEL İŞLER YAPIYORUZ

Murat Köksal konuşmasını şöyle sürdür, “Köyümüz artık beraber oluşumuzun kurumsallaşmış hali olan Köyümüz DALAKÇI Dergisi çevresinde olduğu gibi; eğitim ve kültür etkinlikleri ile tanınmaya bilinmeye başladı. Etkinliklerimize davet ettiğimiz insanlar güvenle, istekle çağrımıza karşılık veriyorlar. Güzel işler yapıyoruz. Dergi olarak öğrenci kardeşlerimize burs ve yurt temini sağlayabiliyoruz. Köyümüz Muhtarı Sayın Mehmet Baki Köksal’ın projelerine internet site editörümüz Ali Bozdağ ile birlikte ciddi anlamda maddi manevi katkı sağlayacak sponsorlar buluyoruz.”

dalakci-koyu-(5).jpg

KÖYÜMÜZ ÖRNEK KÖY

Murat Köksal sözlerini şöyle tamamladı, “Bakın Değerli Konuklar hemen hemen herkes bizim köyümüzü her alanda örnek olarak göstermektedir neden mi? Çünkü Amasya elma, Malatya kayısı, Bursa Şeftali Dalakçı Adam yetiştirir. Çalışmalarımız hep köyümüz yani doğduğumuz büyüdüğümüz topraklar olan Dalakçı için. Daha yapacak çok şeyimiz var. Ama en önemli çalışma köyün kışları kullanılmaz halde olan yollarının bir an önce istenilen seviyeye çıkartılması için hep birlikte yapacağımız bağışlar. Köyün hep birlikte yollarına “Bir Taşta Sen Koy” kampanyasıyla katılarak desteklerinizi bekliyorum hepinize saygı ve selamlarımı sunuyorum” dedi.

SİZLERLE BERABER MUTLUYUM

Daha sonra söz alan Köyümüz DALAKÇI dergisinin İzmir temsilcisi İbrahim Çetin’de şunları söyledi, “Bu gece burada sizlerle birlikte olmaktan son derece mutluyum. Yetmişli ve seksenli yıllarda ilk köy gazetesini çıkartan, doksanlı yıllarda ilk web sitesini, ilk radyo kanalını, internet tabanlı Dalakçı televizyonunu kuran, ikinbinli yıllarda Köyümüz DALAKÇI Dergisi’ni çıkartan bir köyün mensubu olmaktan son derece gurur duyuyorum. Amerikalı ünlü yazar Benjamin Franklin’in güzel bir sözü var “Öldükten Sonra Unutulmak İstemiyorsanız Ya Okumaya Değer Şeyler Yazın Ya da Yazılmaya Değer Şeyler Yapın” ne mutlu ki bize Dalakçı da hem okunmaya değer şeyler yazılıyor, hem de yazılmaya değer şeyler yapılıyor. Siz aydın köyümün aydın insanlarını bugün burada bir araya getirebilmek için sekiz aydır özveri ile çalıştık. Bir şeyi başlatmak önemli. Ama sürdürebilmek daha da önemli. İstikrar önemli. Bizler hep birlikte bunu yakaladık. Adını gurbette hasret gecesi koyduğumuz ve bu yıl ikincisini düzenleyerek geleneksel hale getirdiğimiz büyük Dalakçı buluşmasına göstermiş olduğunuz ilgiye ve bizlere vermiş olduğunuz desteğe şahsım ve ekip arkadaşlarım adına çok teşekkür ederim” dedi. İbrahim ÇETİN'e konuşma sonrası Dalakçı muhtarı Mehmet Baki KÖKSAL tarafından plaket takdim edildi.

dalakci-koyu-(1).jpg

BİZLER KÖPRÜ OLUYORUZ

Köyümüz DALAKÇI Dergisinin Almanya Temsilcisi ve Dalakçı Net Sitesi’nin Editörü Ali Bozdağ’da konuşmasında, “İşte birkez daha bir aradayız. Buna sözün bittiği yer denir. Yıllardan bu yana Almanya ile Dalakçı arasında köprü olmaktan bir kez daha mutlu oldum. Doğru işler yaptığımız belgeleyen bu buluşmaya katkı sağladığınız için hepsine çok teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum” dedi. Ali Bozdağ’a konuşma sonrası Dalakçı Muhtarı Mehmet Baki Köksal tarafından plaket takdim edildi.

DEĞİŞİMİ BİRLİKTE SAĞLADIK

Köyümüz DALAKÇI Muhtarı Mehmet Baki Köksal’da konuşmasında şunları söyledi, “İdari yönetimine geldiğimiz 2014 mart ayından bu yana tepeden tırnağa gurbetteki köylülerimizle birlikte değişimi sağladığımız köyümüz Dalakçı'yı uzaktaki yakınlarımızla da paylaşmak üzere, uzakları yakın etmek için gurbette hasret gidermek için bugün burada olmanın mutluluğunu paylaşırken yeni projelerimize destek beklediklerini, bununla şu ana kadar yollarımıza 3000 metre kare alanlık kilit taşı döşenirken bunun 1300 metre kare alanı devletimizin 1700 metre kare alanında sizlerin desteği ile olduğunu belirtirken sözlerini şöyle tamamladı. Hep beraber Aralık 2015'de hep birlikte tiyatro organizasyonu ile Ankara'da bir araya geldikten sonra İzmir'de de müzikli bir eğlenceyle hasret gidermek şunu göstermektedir. Biz her yerde beraberiz bize her yer Dalakçı. Bu vesile ile de siz hemşerilerimizin Gurbetteki Hasret Gecesini tebrik ediyor, saygılarımı sunuyorum” dedi.

dalakci-koyu-(2).jpg

PROTOKOL PLAKET İLE ONURLANDIRILDI

Dalakçı Köyü Muhtarı Mehmet Baki Köksal’ın konuşmasının ardından geceye katkı sağlayan ve protokole plaket verildi. Sırasıyla Kütahya Vali Yardımcısı Arif Yalçın, Mucur Kaymakamı Muhammet Önder, Çankaya Kaymakamı Kadir Çakır, Kırşehir Eski Belediye Başkanı Halim Çakır, Boztepe Belediye Başkanı Ramazan Aydın, İl Genel Meclis Başkanı Barbaros Dulkadiroğlu, Ziraat Odası Başkanı Aydın Altınok’a destek ve katılımlarından dolayı plaket verilirken köyün yollarının yapımı ve asfaltlanması için de yetkililerden söz alındı.

GECEDE VEKİLLERE SÜPRİZ TAKDİM

Gecede Kırşehir eski ve yenil vekillerini bir sürpriz bekliyordu. Gittikleri her yerde zaten plaket aldıklarını düşünen Köyümüz DALAKÇI Dergisi ile KIR-DER bu kez ömür boyu duvarlarında saklayacakları bir tablo hediye etti. Cumhuriyet döneminden günümüze kadar olan Kırşehirli eski vekillerin resimlerini aynı çerçevede buluşturarak vekillerden Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan, Eski Kırşehir Milletvekili Metin Çobanoğlu, Eski Kırşehir Milletvekili Hüseyin Bayındır, Eski Kırşehir Milletvekili Sabri Yavuz’a takdimde bulundular. 

GECEYİ DESTEKLEYENLERE PLAKET

Köyümüz DALAKÇI Dergisine reklam konusunda destek olan Havva-Mehmet Bozkurt’a, yapılan tüm etkinliklere maddi manevi destek olan Güngör Optik sahibi Ayhan Güngör’e, Avukat Mehmet Çakmak’a, Gül Koyuncu’ya, KIR-DER Başkanı Lokman Yıldırım, Mucurlular Derneği Başkanı, İzzet Güner’e gece için vermiş oldukları desteklerinden dolayı gecenin anısına plaket verildi.

YILIN DALAKÇI'LI KADINLARINA ÖDÜL

Dalakçılılardan örnek davranış. Dalakçı Köyü Muhtarı Mehmet Baki Köksal, Dalakçı Net Eeditörü Ali Bozdağ, Köyümüz DALAKÇI Dergisi İzmir Temsilcisi İbrahim Çetin, Köyümüz Dalakçı Editörü Murat Köksal’ın yılın annesi belirlediği bu yılki yılın kadınları ödüllerine tam 21 yıldır felçli hastaya bakan Muharrem eşi Sultan Tosun ile Yakup eşi Elif Köksal layık görüldüler. Kendilerine plaket takdimin yanı sıra Hava-İş Sendikası Ankara Şube Başkanı Yasin Özer tarafından sendikanın gönderdiği hediyeler takdim edildi.

DALAKÇI'LI SESLER UNUTULMADI

Köyün her etkinliğinde Dalakçı'nın sesi olmayı gönülden kabul eden Pakize Köksal ile Zeynep Bozkurt söylemiş oldukları birbirinden güzel türkülerin ardından kendilerine plaket takdim edilerek teşekkür edildi. Gece yapılan bu takdimlerin ardından T.C. Kültür Bakanlığı sanatçılarından Nazlı Öksöz’ün verdiği muhteşem konser ile devam ederken, kendisini daima fahri Dalakçılı olarak gören Nedim Güzel’in türküleri ile devam etti. Son olarak Abdallık geleneğinin son temsilcilerinden Bahri Altaş ve ekibinin konseri ile program sona erdi.

30 KAMYON KİLİT TAŞI

Gurbette Hasret gecesi adıyla organize edilen etkinlik “Köyün Yollarına Bir Taşta Sen Koy” kampanyasına 30 kamyon taş kazandırıldı. Onlarca kamyon taşı bağışlayan hemşeriler ile önümüzdeki günlerde bağlantı kurularak bu taşların köye getirileceği açıklandı. Öte yandan Gurbette Hasret Gecesine Antalya Alanya'da bulunan Vikingen Otel’den kura çekilişi ile üç aile tatil kazanırken bir aileye de Expres Reklam'dan Büyük bir Atatürk Portresi hediye edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.