En zehirli örümcek türü o ilde görüldü!

Dünyanın en zehirli örümcek türlerinden biri olarak bilinen loplu örümcek (Argiope lobata), Aksaray'da ortaya çıktı. Türkiye'de genellikle Akdeniz Bölgesi'nde rastlanan bu tehlikeli tür, geçtiğimiz yıl Balıkesir ve Elazığ gibi şehirlerde de gözlemlenmişti.

En zehirli örümcek türü o ilde görüldü!
Yayınlanma:

Aksaray-Adana kara yolu üzerindeki bir bahçede karşılaşılan örümcek, büyük boyutu, ördüğü ağ ve farklı şekliyle dikkat çekti. Genellikle Afrika, Güney Avrupa ve Asya'da bulunan loplu örümceğin şehir merkezinde görünmesi, vatandaşlar arasında endişe yarattı. Özellikle leylandi çam ağacının dallarını sarkıtarak yuva yapması, bölge halkını tedirgin etti. Örümceğin ağda bir böcek yakalayıp avını paketlemesi ise kameraya yansıdı.

ŞAŞKINLIK VE TEDİRGİNLİK YAŞANDI

Örümceği gören Kerem İz (32), yaşadığı şaşkınlığı ve tedirginliği şöyle anlattı: “Arkadaşlarla bankta oturuyorduk ve ağaçlar arasında büyük bir ağ dikkatimizi çekti. Yakından baktık ve oldukça farklı bir örümcek gördük; böyle bir türü hayatımızda hiç görmemiştik. İnternetten araştırdık ve bu türün Türkiye'de pek yaygın olmadığını, genellikle Afrika'da yaşadığını öğrendik. Aynı zamanda epey zehirli bir örümcek olduğunu da öğrendik. Bu yaşıma geldim, hiç böyle bir örümcek görmemiştim. Şaşırdık ve tedirgin olduk.”

orgmcek2.jpg

Kerem İz, örümceğin yavrularının da olduğunu ve bunların ağlarını birer metre mesafeyle ördüğünü belirterek, “Özellikle örümceğin büyüklüğü bizi etkiledi. Zehirli olduğunu öğrenince daha da endişelendik. Burada çoğalıyor ve çeşitli yerlere yavrular yapmış. Gözlemlediğimiz yavrulardan bazıları büyük, bazıları küçük; bunlar da bizi tedirgin etti.” dedi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.