Fatih Terim'den Seçil Erzan davası için ilk açıklama: Artık Terim de dahil!

Ünlü Teknik Direktör Fatih Terim, yüksek kârlı fon vaadiyle dolandırıcılık yaptığı iddia edilen Eski Denizbank Şube Müdürü Seçil Erzan'a yönelik yürütülen davada mağdur olarak ortaya çıktı. Terim'in şikayetçi olmasıyla birlikte mağdurların sayısı 29'a yükseldi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Terim'in 3 milyon dolar dolandırıldığını belirttiği ifadesi yer aldı.

Fatih Terim'den Seçil Erzan davası için ilk açıklama: Artık Terim de dahil!
Yayınlanma:
Güncelleme:

Fatih Terim, ifadesinde Seçil Erzan'ı 5-6 yıldır tanıdığını ve bankacılık işlemlerinde ona güvendiğini belirtti. Terim, "Hayatımda hiçbir zaman bankanın Florya ve Levent şubelerine gitmedim. Paraya ihtiyacım olduğunda yakınlarımdan ve aile dostlarımdan isterim. Seçil Erzan, zaman zaman yanıma gelerek belgeleri imzalatırdı. Bahsedilen fon ile yakından, uzaktan ilgim yoktur. Bu fon için kimse benden bu zamana kadar herhangi bir para istemedi." ifadelerini kullandı.

3 MİLYON DOLAR HÂLÂ GERİ GELMEDİ

Fatih Terim, Seçil Erzan olayını duyunca bankaya sinirlendiğini ve tüm parasının eşinin başka bir bankadaki hesabına aktarılmasını istediğini belirtti. Terim, "219 bin 300 dolar ve 47 bin 400 lira paranın eşimin hesabına geldiğini tespit ettim ama 3 milyon dolar hala gönderilmedi. Bu paramı bana hâlâ vermedikleri için şikayetçiyim." dedi.

İDDİANAMEYE GİREN İFADE

Fatih Terim'in ifadesine iddianamede yer verildi. İddianamede, Terim'in bankadaki hesap hareketlerine ilişkin 6 Nisan 2023'te bilgi talebinde bulunduğu, bu talebin ardından banka yetkilisi Rüya Sağır'ın oluşturduğu Excel tablosuna 3 milyon dolar eklediği belirtildi. Sağır'ın ifadesinde, bu eklemeyi Seçil Erzan'ın talimatıyla yaptığı yer aldı.

DOLANDIRICILIK İDDİALARI

İddianamede, Seçil Erzan'ın uzun yıllardır Fatih Terim'in finans danışmanı gibi hareket ettiği ve Terim'in hesap hareketlerine elle eklemeler yaparak dolandırıcılık kastıyla hareket ettiği kaydedildi. Seçil Erzan'ın bu yöntemle futbolcular, iş insanları ve çeşitli meslek gruplarından birçok kişiyi yüksek kar getirisi olan güvenilir bir fon vaadiyle dolandırdığı ifade ediliyor.

DAVADA YENİ GELİŞMELER

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Seçil Erzan hakkında birleştirme talepli iddianame hazırladı. İddianamenin kabul edilmesi halinde, Fatih Terim de dahil olmak üzere mağdur sayısı 29'a yükselecek.

NE OLMUŞTU?

Sanık Seçil Erzan'ın, müştekilerden güven ilişkisine dayalı olarak yüksek kar vaadiyle para topladığı, ancak gerçekte böyle bir fonun olmadığı ortaya çıkmıştı. Erzan'ın müştekilere sahte belgeler vererek bankanın kaşesini ve ıslak imzasını kullandığı iddia ediliyor. Davada birçok tanınmış isim ve iş insanının mağdur olduğu belirtiliyor.

Bu yeni gelişme, dolandırıcılık davasında mağdurların adalet arayışını sürdüreceğini ve davanın seyrini etkileyeceğini gösteriyor. Fatih Terim'in de dahil olduğu bu davada, Seçil Erzan'ın yargılanması devam edecek.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.