İzmir'de TGB'den 'Çuval geçirme' eylemi: Öncü Gençlik Genel Başkanı Samet Kunt gözaltına alındı

İzmir'de gerçekleşen bir protesto eyleminde, Türkiye Gençlik Birliği (TGB) ve Vatan Partisi'nin gençlik kolu Öncü Gençlik üyeleri, ABD'nin en büyük taarruz gemilerinden biri olan USS Wasp'ta görevli olduğu iddia edilen bir ABD askerinin başına çuval geçirdi.

İzmir'de TGB'den 'Çuval geçirme' eylemi: Öncü Gençlik Genel Başkanı Samet Kunt gözaltına alındı
Yayınlanma:

Eylem, ABD askerinin görev yaptığı geminin İzmir Limanı'na demirlemesinin ardından Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde gerçekleşti. Olay yerine gelen yunus polisleri, ABD askerini grubun arasından alarak güvenliğini sağlarken, protestocu grubu dağıttı.

Eylemi gerçekleştiren Türkiye Gençlik Birliği, sosyal medya üzerinden yaptığı bir paylaşımda, "ABD'nin en büyük taarruz gemisi USS Wasp'ta görevli ABD askerine çuval geçirdik! Mehmetçiğin ve binlerce Filistinlinin kanını elinde taşıyan ABD askerleri ülkemizi kirletemez. Bu topraklara her adım attığınızda sizi hak ettiğiniz gibi karşılayacağız!" ifadelerine yer verdi.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Öncü Gençlik ve Türkiye Gençlik Birliği'nin bu eylemle ABD'nin ve İsrail'in sözde Kürdistan planlarına meydan okuduklarını belirtti. Perinçek, eylemin aynı zamanda HAMAS lideri Heniyye'nin şehit edilmesine bir yanıt olduğunu ve Filistin halkına İzmir'den selam gönderdiklerini vurguladı.

Olayın ardından, çuval eylemini gerçekleştiren Öncü Gençlik Genel Başkanı Samet Kunt, polis tarafından gözaltına alındı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.